to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 04.12.2015

Πολιτική

Συναντήσεις αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις της ιταλικής Αριστεράς

Στη Ρώμη βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 4/12 ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον Γιάννη Μπουρνού, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής, Ελληνισμού της Διασποράς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποστολή ξεκίνησε με διαδοχικές συναντήσεις με τις ποικιλόμορφες δυνάμεις της ιταλικής Αριστεράς, που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε έντονες διεργασίες με βασικό στόχο τη συγκρότηση ενός ενωτικού πολιτικού υποκειμένου της Αριστεράς στην Ιταλία.


Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με:

 1) Αντιπροσωπεία της "Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα", αποτελούμενη από το Ρομπέρτο Μουζάκιο (πρώην Ευρωβουλευτή) και τον Αλφόνσο Τζιάνι.

 2) Αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, αποτελούμενη από το Γενικό Γραμματέα, Πάολο Φερέρο και τη Ρόζα Ριναλντίνι.

3) Τον επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Possibile", βουλευτή Τζιουζέπε Τσιβάτι.

 4) Αντιπροσωπεία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας "Sinistra Italiana" ("Ιταλική Αριστερά"), αποτελούμενη από τους Αρτούρο Σκότο (επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας), Λορεντάνα Ντε Πέτρις (επικεφαλής της Ομάδας της Sinistra Italiana στην ιταλική Γερουσία), Εράσμο Παλατζότο (βουλευτή) και Μάρκο Φούρφαρο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

 Κοινά σημεία των τεσσάρων συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή εμπειριών για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ευρώπη, η ανάγκη διαμόρφωσης μιας πλατιάς ευρωπαϊκής συμμαχίας κατά της λιτότητας, καθώς και η ανάγκη ενότητας των πολύμορφων δυνάμεων της Αριστεράς σε κάθε χώρα, όπως προκύπτει μέσα από εμπειρίες όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές φωτογραφίες:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)