to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:10 | 10.10.2013

Πολιτική

Συνακροάσεις...

Το κύριο άρθρο της Αυγής


Η καθυστερημένη, έστω, ενεργοποίηση των Αρχών, για την εξάρθρωση της Χ.Α., φέρνει στην επιφάνεια εγκατεστημένες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές του κρατικού μηχανισμού. Βουλευτής της Ν.Δ. ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς για την έκταση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ακόμη και σε βάρος πολιτικών προσώπων, ώστε τα προϊόντα της παράνομης δραστηριότητας να χρησιμοποιούνται για κομματικές σκοπιμότητες. Η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή προστασίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών επισήμως έχει καταγράψει μεγάλη αύξηση των "νόμιμων" παρακολουθήσεων.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, σε ρόλο "λαγού" κατά του ΣΥΡΙΖΑ και γεφυροποιού με τους οπαδούς της Χ.Α., προανήγγειλε διώξεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναθερμαίνοντας μάλιστα και ακραίες προβοκατόρικες συκοφαντίες, που συνδέουν τεχνηέντως το έγκλημα στη Marfin με την Αριστερά.

Τί ακριβώς αληθεύει; Ποιος και γιατί ενορχηστρώνει μια εκστρατεία που υποβαθμίζει την ειδεχθή εγκληματική δράση της Χ.Α.; Ποιος και γιατί χρησιμοποιεί την αναγκαία εξάρθρωση της Χ.Α. ως ευκαιρία για να εξαρθρωθούν δημοκρατικά δικαιώματα;

Η κοινή γνώμη αρχίζει να κουράζεται από την κυβερνητική επικοινωνιακή διαχείριση της δικαστικής έρευνας. Οποιαδήποτε απόπειρα πολιτικού αντιπερισπασμού, στη γραμμή των "δύο άκρων", που προανήγγειλε με κυνικό τρόπο ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ, θα υπονομεύσει τη δικαστική έρευνα και την αναγκαία δημοκρατική συμπαράταξη του λαού για την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού φαινομένου. Θα εκθέσει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση ότι δεν ενεργεί στη βάση δημοκρατικών αρχών, αλλά ελαύνεται από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Κάτι σαν ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών!

Ας γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η κοινωνική-οικονομική κρίση είναι τόσο απελπιστική, ώστε οποιαδήποτε προσπάθεια να καταληφθεί ο δημόσιος χώρος από τις διαρροές για τη Χρυσή Αυγή δεν θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Ότι δεν μπορεί να υποκλαπούν το εφιαλτικό βίωμα και η νοημοσύνη των πολιτών. Οι πολίτες γνωρίζουν και καταλογίζουν στην κυβέρνηση τις πολιτικές ευθύνες για την αδράνεια απέναντι στη Χ.Α. Με τα μικροκομματικά παιχνίδια που διαφαίνονται, η κυβέρνηση θα βγει διπλά εκτεθειμένη.

Οι πολίτες καθημερινά διαπιστώνουν πόσο εικονική είναι η άνωθεν καλλιεργούμενη ευφορία για την οικονομία. Χθες, ακόμη και ο Προβόπουλος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η ύφεση θα κρατήσει άλλα δύο χρόνια, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αποδιαρθρώνει τα σχέδια Στουρνάρα για το δημόσιο χρέος και η Κομισιόν επιβεβαιώνει το νέο κύμα άγριας φορολογίας για το 2014. Αυτές είναι οι πραγματικές "συνακροάσεις", τις οποίες κάνει πως δεν ακούει η κυβέρνηση, με τον Στουρνάρα, βαλλόμενο και ενδοκυβερνητικά, να αποφεύγει να πάει στην υπουργική Σύνοδο του ΔΝΤ, όπου συζητούνται σενάρια για το ελληνικό δράμα.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)