to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 05.01.2021

Κοινωνία

Συναίνεση για τον εμβολιασμό ζητούσε το νοσοκομείο Καρδίτσας - Παραίτηση του διοικητή ζήτησε ο Β. Κικίλιας

Ο υπ. Υγείας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας- Εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση για τη διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών - Η δήλωση ανέφερε ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες»


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Το έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο υγειονομικό προσωπικό που πήγε να εμβολιασθεί του ζητήθηκε να υπογράψει έντυπο συναίνεσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες», όπως αναφέρει.


Ταυτόχρονα το έντυπο δίνει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να εμβολιασθούν να το καταθέσουν γραπτώς.  Γεγονός βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας ζήτησε να ληφθεί ιδιαίτερη  μέριμνα, «σε ένα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά το ζήτημα της ιατρικής ευθύνης των εμπλεκομένων στη διαχείριση της πανδημίας». Θεωρεί ότι το θέμα αυτό «μπορεί δυνητικά να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά το τέλος της πανδημίας και να προκαλέσει σε πλήθος ιατρών που (όπως αναγνωρίζει η κοινή γνώμη) προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους, τεράστια ταλαιπωρία από αγωγές και μηνύσεις οι οποίες πιθανότατα θα στερούνται πάσης βασιμότητας».

(πληροφορίες από Έθνος)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)