to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συναγερμός από τον ΕΣΔΝΑ για περιορισμό απορριμμάτων εξαιτίας προβλήματος στον ΧΥΤΑ Φυλής

Kαλούνται όλοι οι πολίτες να περιορίσουν την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους, μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στον ΧΥΤΑ Φυλής


Έκκληση για περιορισμό των απορριμμάτων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο ΧΥΤΑ Φυλής, απευθύνει ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Συνδέσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) προς τους πολίτες και τους δήμους.

Αναφορικά με την έκκληση για περιορισμό των απορριμμάτων, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτη Μπιζά, θα ισχύει «έως την Πέμπτη, οπότε και θα ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες σταθεροποίησης του εδάφους στον χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων» από τα οχήματα μεταφοράς τους. Το πρόβλημα, διευκρινίζει, παρουσιάστηκε μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή χθες το απόγευμα, καθιστώντας απαγορευτική την προσέλευση των απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ, «για λόγους ασφαλείας». Κατά τη διάρκεια των εργασιών (σήμερα και αύριο) τα απορρίμματα θα εναποτίθενται στο ΕΜΑΚ το οποίο όμως διαθέτει περιορισμένη χωρητικότητα.

Σε νέα ανακοίνωσή του (ΕΔΣΝΑ), ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των Δήμων και των πολιτών για τις λίγες ημέρες που ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας. Ο στόχος είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ με όρους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Ο ΕΔΣΝΑ, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει, δεν κάνει καμία έκπτωση και θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά του την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτό είναι το αποκλειστικό κριτήριο του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται το περιστατικό των ρηγματώσεων που παρατηρήθηκαν στις 9 και 10 Ιουνίου στα ταμπάνια υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, και συγκεκριμένα στα κύτταρα του υπό κατασκευή έργου με τίτλο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ Β΄ ΦΑΣΗΣ» που διευρύνθηκαν εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης της Κυριακής.

Περιορισμός εναπόθεσης απορριμμάτων λόγω τεχνικού προβλήματος του ΧΥΤΑ Φυλής

Τόσο ο δήμος Αθηναίων όσο και ο δήμος Περιστερίου ζητούν τη συνεργασία όλων ώστε να αντιμετωπιστεί το νέο πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής. Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον ΧΥΤΑ Φυλής έχουν οδηγήσει στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας του.

Στο πλαίσιο αυτό και για την προστασία της δημόσιας υγείας, καλούνται όλοι οι πολίτες να περιορίσουν την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους, μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)