to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 01.06.2017

Πολιτική

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Ελλάδα είναι η πιο φιλική χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

«Η Ελλάδα είναι η πιο φιλική χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»


Με τον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και η γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, στην έδρα του Συμβουλίου, στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα είναι η πιο φιλική χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επίσης, ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι υπερήφανη για όσα έκανε για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές και μάλιστα υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης». Ζήτησε, δε, να ενημερωθεί από τον υπουργό για την εξέλιξη της διαβούλευσης σχετικά με τη νομική «αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, την εφαρμογή της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, καθώς και για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής».

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε τον επίτροπο για τις θετικές αναφορές του στο κυβερνητικό έργο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπογράμμισε πως «στον πυρήνα της ιδεολογίας της Αριστεράς και της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η προστασία και εμπέδωσή τους από την κοινωνία». Παράλληλα, σημείωσε ότι η συνεργασία με τον επίτροπο και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική και αποτελεσματική, βασισμένη στην αλληλοκατανόηση για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε τη συνδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης για σύμπραξη όλων των ευρωπαϊκών χωρών στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, τονίζοντας ότι αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)