to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 23.04.2018

Κοινωνία

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας προστέθηκε στο Εθνικό Δίκτυο Δομών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα με θέμα «Φύλο και Εκπαίδευση»


Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο της οποίας έλαβαν χώρα συναντήσεις με Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα εγκαίνια της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου της περιοχής και η διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα «Φύλο και Εκπαίδευση».

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Απριλίου, η Γενική Γραμματέας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Καρδίτσας, κο Φώτη Αλεξάκο στην οποία παραβρέθηκαν η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Καρδίτσας, Χρυσούλα Κατσαβρία- Σιωροπούλου, η Διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, κα Καίτη Βελεσιώτου και η Αντιπρόεδρός του, κα Μπακαλάκου Σωτηρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν στη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου και την αγαστή σύμπνοια, συνεισφορά και ευαισθησία του Δήμου για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, ενώ εξήραν την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα για τη συνέχιση του Κέντρου και την ένταξή του στο Πανελλήνιο Δίκτυο Δομών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των Γυναικών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η κα Κούβελα παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης  «Επιχορήγηση του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας για τη λειτουργία κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία».

Η Γενική Γραμματέας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: Σήμερα ολοκληρώνεται επιτυχώς μια προσπάθεια που ξεκίνησε το Γενάρη του 2015, όταν με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου ο Δήμαρχος κ. Φ. Αλεξάτος, η Διευθύντρια του Κέντρου, κ. Κ. Βελεσσιώτου και η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χ. Κατσαβριά με το αίτημα να συνεχίσει τη λειτουργία του το Κέντρο και να ενταχθεί στις δομές του Εθνικού Δικτύου για την προστασία των γυναικών από την έμφυλη βία. Από τότε ξεκινήσαμε την προσπάθεια και, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και συμπλήρωσε ότι: Ένα δίκαιο αίτημα σήμερα γίνεται πράξη. Κι αυτό, γιατί η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του - μετά από 25 χρόνια ζωής και δράσης - επιβεβαιώνει την ανάγκη ύπαρξής του, αποστέλλοντας σε όλες τις γυναίκες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του το ηχηρό μήνυμα ότι δεν είναι μόνες, ούτε και οι μόνες.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κος Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κος Φ. Αλεξάκος, οι Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καρδίτσας, κκ Παναγιώτα Βράντζα και Χρυσούλα Κατσαβρία-Σιωροπούλου, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κου Σ. Λάππα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Τιμόθεος Άνθης, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου (άντρες και γυναίκες).

Το Σάββατο, 21 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας, διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα με θέμα: «Φύλο και Εκπαίδευση», σε συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας.

Την Ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, η οποία τόνισε την σπουδαιότητα της εισαγωγής του φύλου ως αναλυτικής κατηγορίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επεσήμανε δε ότι το σχολείο, ως βασικός φορέας αγωγής και παράγοντας διαμόρφωσης της αντίληψης των παιδιών για τον κόσμο, μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας ισότητας, συντροφικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα φύλα.

Επίσης, στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κος Φ. Αλεξάκος, η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστοπούλου, ο κος Μιχάλης Παπανούσκας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλαν οι Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας κκ Π. Βράντζα και Χρ. Κατσαβρία - Σιωροπούλου, καθώς και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, κος Σ. Λάππας.

Τέλος, οι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών και ομιλητριών της Ημερίδας πρόκειται να αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των φορέων συνδιοργάνωσής της.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)