to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:01 | 06.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Συμβολικό κλείσιμο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου το διήμερο 11-12 Οκτώβρη

Σε συμβολικό κλείσιμο του ιδρύματος, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 11 και 12 Οκτωβρίου, αποφάσισε να προχωρήσει η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεδρίασή της, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πορεία προς το υπ. Μακεδονίας-Θράκης την Πέμπτη 11/10.


Ήδη χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 35 συνελεύσεις στα τμήματα και τις σχολές του, προκειμένου να αποτυπωθούν τα προβλήματα, τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα εξεταστούν από την διοίκηση του πανεπιστημίου.

Οι πρυτανικές αρχές έθεσαν ως «κόκκινη γραμμή» για το ελάχιστο οικονομικό κόστος του πανεπιστημίου, τα 31 εκατομμύρια ευρώ, διαφορετικά, όπως υποστηρίζουν θα υποβαθμιστεί σημαντικά το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Την συνεδρίαση απασχόλησε και το πρόβλημα που έχει ανακύψει σε όλο το πανεπιστημιακό κάμπους από την έλλειψη καθαριότητας, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων απεργιών των εργολαβικών υπαλλήλων, εδώ και δύο εβδομάδες, οι οποίοι ζητούν να λυθεί το θέμα των πληρωμών τους.

Η διοίκηση επανέλαβε το αίτημα έγκρισης από το υπουργείο Παιδείας της έκτακτης επιχορήγησης (περίπου 8 εκατ. ευρώ) για τους μισθούς των περίπου 800 εργολαβικών υπαλλήλων, και ζήτησε από το σωματείο τους να ορίσει προσωπικό ασφαλείας στην καθαριότητα, προκειμένου να τηρούνται υποτυπωδώς οι κανόνες υγιεινής. Το θέμα θα συζητηθεί σε γενική συνέλευση των εργολαβικών υπαλλήλων, την Δευτέρα.

Η οδοντιατρική σχολή ανέστειλε την λειτουργία της αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν τα εργαστήριά της από την έλλειψη καθαριότητας. Σημαντικές ανάγκες καθαριότητας και ελλείψεις προσωπικού (στις γραμματείες) παρουσιάστηκαν και σε άλλες σχολές και τμήματα, όπως η ιατρική, η κτηνιατρική και η Σχολή Θετικών Επιστημών κ.α.

Σε ό,τι αφορά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών - οι γραμματείες των οποίων στεγάζονται στο κτίριο διοίκησης, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους εργολαβικούς - αποφασίστηκε ότι θα διεξάγονται κανονικά από τη Δευτέρα, στην Φοιτητική Λέσχη του πανεπιστημίου (αφορά τα τμήματα της Φιλοσοφικής, Κινηματογράφου και Θεολογικής).

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί πορεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στις 11 π.μ., ενώ την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, συγκέντρωσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ.


Πηγή: Αγγελιοφόρος

tags: ΑΠΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)