to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:37 | 12.05.2017

Διεθνή

Σύμβολα αγώνα κατά των εκκαθαρίσεων στον δημόσιο τομέα δύο απεργοί πείνας στην Τουρκία (βίντεο)

Εκπαιδευτικοί και οι δύο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απόλυση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στον δημόσιο τομέα. «Η νίκη ανήκει σε όσους αντιστέκονται», είναι το σύνθημα των συγκεντρωμένων που υποστηρίζουν τους απεργούς πείνας.


Ο αγώνας τους έχει γίνει σύμβολο κατά του πογκρόμ απολύσεων και συλλήψεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Σεμίχ Οζάκτσα και η Νουργιέ Γκιουλμέν βρίσκονται σε κεντρική πλατεία της Άγκυρας κάνοντας επί 64 μέρες κάνοντας απεργία πείνας.

Εκπαιδευτικοί και οι δύο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απόλυση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στον δημόσιο τομέα.

Ο Σεμίχ Οζάτσκα, δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο, εξηγεί στο Euronews πως τα κίνητρά τους δεν είναι προσωπικά:

«Δεν είναι απλώς ένα θέμα εργασιακό. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Η απόλυση σε κατατάσσει ως ανεπιθύμητο. Σε απολύουν και σου λένε: “Αυτό είσαι, αυτό είσαι”. Είναι απαράδεκτο».

Η φιλόλογος Νουριγιέ Γκιουλμέν, η οποία απολύθηκε στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων στον δημόσιο τομέα ζητά την ακύρωση των διαταγμάτων βάσει των οποίων έγιναν οι διώξεις από τον δημόσιο τομέα:

«Κανείς δεν μπορεί να απολύεται από τη δουλειά του με τέτοιο τρόπο. Θέλουμε να το δείξουμε αυτό. Το βασικό μας αίτημα είναι να ακυρωθούν τα διατάγματα. Δεν θέλουμε ούτε ένας εργαζόμενος να απολυθεί έτσι, μ‘ένα διάταγμα».

«Η νίκη ανήκει σε όσους αντιστέκονται», είναι το σύνθημα των συγκεντρωμένων που υποστηρίζουν τους απεργούς πείνας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)