to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 26.06.2018

Κοινωνία

Σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας (βίντεο)

Σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, υπέγραψαν ο αν. υπουργός Άμυνας, Φ. Κουβέλης, και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου


Ακόμα μία σοβαρή παρέμβαση για τη στήριξη του δικαιώματος των πολιτών στην υγεία, εξασφαλίζει η Περιφέρεια Αττικής, με τη χρηματοδότηση της προμήθειας ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Αποδεικνύει έτσι εμπράκτως το πώς αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό της ρόλο, ειδικά σήμερα, περίοδο κατά την οποία οι πολίτες υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Όπως το έπραξε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, χρηματοδοτώντας την προμήθεια υπερσύγχρονου και αναγκαίου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, μία απόφαση για την οποία χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση.

Σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο, με όρους βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, τη συνεργασία με έναν άλλο δημόσιο φορέα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα και από την υπογραφή Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών τον Φεβρουάριο του 2017. Ειδικότερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, υπέγραψαν σήμερα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Προγραμματική Σύμβαση για την κάλυψη σημαντικών και επειγουσών ελλείψεων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ζωτικής σημασίας εξοπλισμό για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Αττικής μέσω της συνδρομής που παράσχουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, και ειδικότερα, το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και το 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ). Τα στρατιωτικά νοσοκομεία αποκτούν σύγχρονο και αναβαθμισμένο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους όπως αυτές ιεραρχήθηκαν από τις Διευθύνσεις των τριών Γενικών Επιτελείων (ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ).

Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής η Περιφερειάρχης Αττικής εξήγγειλε την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού ύψους 8,57 εκατομμύρια ευρώ για την πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση καταστροφών, στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου «Ξενοκράτης». Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει περαιτέρω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους φορείς του, προς όφελος των πολιτών της Αττικής και των περιουσιών τους.

«Επιτελούμε την αποστολή που οφείλουμε στην κοινωνία»

Κατά τη σύντομη παρέμβασή της σχετικά με τη χρηματοδότηση της προμήθειας του εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων, η Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα. Μια σπουδαία ημέρα όχι μόνο για ένα Υπουργείο ή για μία Περιφέρεια. Είναι μια σπουδαία μέρα για τον τόπο μας γιατί σήμερα, αναβαθμίζουμε τη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αξίας 20 εκατομμυρίων. Ας μην ξεχνάμε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία συμβάλλουν σημαντικά στη δημόσια υγεία – δεν αφορούν αποκλειστικά τους στρατιωτικούς αλλά ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, όπως τους πολίτες άγονων νησιών, όπως οι Οινούσσες ή οι Λειψοί, η Αμοργός ή το Φαρμακονήσι. Αφορούν και το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διαθέσιμες κλίνες τους». «Επιτελούμε έτσι την αποστολή που οφείλουμε στην κοινωνία. Την αποστολή που οφείλουμε στους ένστολους, και όχι μόνο, συμπολίτες μας», συνέχισε η ίδια.

Την Περιφερειάρχη συνόδευε ο Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Δρόσης. Παρόντες ήταν επίσης οι: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Ειδική Γραμματέας ΥΠΕΘΑ Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης, Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης, Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (ι) Συμεών-Χαράλαμπος Ψιμούλης, Γενικός Δ/ντής ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ Υποστράτηγος (ο) Ζαχαρίας Πρασάκης, ΓΕΕΘΑ/ Επιτελάρχης Αντιπτέραρχος (ι) Νικόλαος-Δημήτριος Χριστόπουλος, ΓΕΕΘΑ /Διεύθυνση Υγειονομικού Υποπτέραρχος (υι) Γεώργιος Τολούμης, ΓΕΣ/ Διεύθυνση Υγειονομικού Υποστράτηγος (υι) Παναγιώτης Κοτιλέας, Γεν. Διεύθυνση Υγειονομικού Υποναύαρχος (υι) Αναστάσιος Σπανός, ΓΕΑ/ Διεύθυνση Υγειονομικού Ταξίαρχος (υι) Δημήτριος Χατζηγεωργίου, Δ/ντης 401 ΓΣΝΑ Υποστράτηγος (υι) Παναγιώτης Τάκος, Δ/κτής ΝΝΑ Αρχιπλοίαρχος (υι) Βασίλειος Γκούμας ΠΝ, Δ/ντής 417 ΝΙΜΤΣ Ταξίαρχος (υι) Γεώργιος Γιαννάκος, Δ/κτής 251 ΓΝΑ Ταξίαρχος (υι) Αντώνιος Κοτσιράκης, Δ/ντής Στρατιωτικού γραφείου ΑΝΥΕΘΑ Πλοίαρχος Ιωάννης Καρατζάς ΠΝ, Πλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ, Δ/ντής πολιτικού γραφείου ΑΝΥΕΘΑ Ιωάννης Γάτης.

Επίσης παρευρέθηκαν επιτελείς του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)