to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 05.02.2018

Διεθνή

Διαμαρτυρίες Κούρδων για την επίσκεψη Ερντογάν στο Βατικανό – Ένας τραυματίας

Ένας άνδρας τραυματίσθηκε σε συμπλοκές της ιταλικής αστυνομίας με κούρδους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επίσκεψη στην Ρώμη και στο Βατικανό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Κούρδοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ιταλία αντιδρώντας στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ρώμη και στο Βατικανό .

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δημιουργήθηκαν συμπλοκέςανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να τραυματιστεί. 

Οι διαδηλωτές βρίσκονταν έξω από το Κάστρο Σάντ ‘Αντζελο, και προσπάθησαν να πλησιάσουν στον ναό του Αγίου Πέτρου, όπου ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο. Ακολούθησαν συμπλοκές με την αστυνομία που τους εμπόδισε και ένας διαδηλωτής τραυματίσθηκε και έπεσε στο έδαφος.

Τα μέλη κουρδικών οργανώσεων φώναξαν ντροπή και ύψωσαν πανό που έγραφε «Ερντογάν εκτελεστή».

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας και τις μητέρες μας. Σήμερα βγήκατε χαμένοι και εσείς και ο πάπας», φώναξε μια από τις γυναίκες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Ο πάπας δώρισε στον Ερντογάν μετάλλιο με «τον Άγγελο της ειρήνης» (!)

Πενήντα λεπτά διήρκεσε σήμερα το πρωί η συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην βιβλιοθήκη του Βατικανού. Τον τούρκο πρόεδρο συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η σύζυγός του Εμινέ, η κόρη του Έσρα, και πέντε υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης.

Στο τέλος της συνομιλίας τους, ο Φραγκίσκος δώρισε στον Ερντογάν μετάλλιο με «τον 'Αγγελο της ειρήνης». «Είναι το σύμβολο ενός κόσμου που βασίζεται στην ειρήνη και στην δικαιοσύνη. Είναι ο άγγελος της ειρήνης που στραγγαλίζει τον δαίμονα του πολέμου», είπε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)