to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 11.09.2019

Αθλητισμός

Συμπληρώνεται σήμερα η τετράδα του Μουντομπάσκετ

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Γαλλία (11/9, 14:00) και η Αυστραλία την Τσεχία (11/9, 16:00) στους δύο προημιτελικούς της ημέρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας


Αργεντινή και η Ισπανία έκλεισαν θέση από χθες (10/9) στην Wukesong Sport Arena του Πεκίνου, το στάδιο που θα φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τα παιχνίδια των μεταλλίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Όσο για τις άλλες δύο ομάδες; Θα τις μάθουμε σήμερα και θα προκύψουν από τους προημιτελικούς ΗΠΑ - Γαλλία (11/9, 14:00) και Αυστραλία -Τσεχία (11/9, 16:00).

Το μεγάλο ματς της ημέρας θα γίνει φυσικά στην Ντονγκουάν. Εκεί όπου οι αήττητες ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την Γαλλία, στον πιο αμφίρροπο, ενδεχομένως, προημιτελικό της διοργάνωσης. Δύο χώρες που θα τεθούν αντιμέτωπες σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά έπειτα από 56 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που διασταυρώθηκαν ήταν το 1963 στην Βραζιλία, όταν οι Αμερικανοί επικράτησαν εύκολα με 81-61, κάνοντας το 3/3 στις αναμετρήσεις με τους "τρικολόρ". Το σημερινό ματς, βέβαια, δεν προδιαθέτει για αμερικανικό περίπατο.

Οι ΗΠΑ ναι μεν έφτασαν έως εδώ με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, ωστόσο μόνο ανίκητες δεν μοιάζουν. Η Γαλλία, από την άλλη, προέρχεται από την πρώτη ήττα της στην Κίνα (από την Αυστραλία με 98-100, στο ματς του τουρνουά), ωστόσο έχει αποδείξει ότι διαθέτει την ποιότητα για να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, ενδεχομένως και να την απειλήσει με την πρώτη της ήττα σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2006.

Στον άλλον προημιτελικό της ημέρας το φαβορί είναι ξεκάθαρο. Πρόκειται για την Αυστραλία, η οποία έφτασε αήττητη στους "8" και φιλοδοξεί να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν: να παίξει στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να διεκδικήσει το πρώτο της μετάλλιο. Αντίπαλός της θα είναι η ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης, μία χώρα που επίσης δεν έχει φτάσει ποτέ μέχρι τους "4", η Τσεχία του Τόμας Σατοράνσκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

ΗΠΑ - Γαλλία (14:00, ΕΡΤ Sports HD)

Αυστραλία - Τσεχία (16:00, ΕΡΤ Sports HD)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)