to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:35 | 04.07.2014

Πολιτική

Εφετείο: Επίθεση χρυσαυγιτών σε φωτορεπόρτερ - «Θεατής η αστυνομία» λέει η ΕΦΕ

Οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός έδωσαν συμπληρωματική απολογία - Τραμπούκικες επιθέσεις νεοναζί με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο φωτορεπόρτερ - Θεατής η αστυνομία


Ενημέρωση: 20:50: Αίτηση αποφυλάκισης προτίθεται να καταθέσει ο Ν. Μιχαλολιάκος

Aίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως προανήγγειλε ο συνήγορός του Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι ο περιοριστικούς όρος του κατ’οίκον περιορισμού που του επιβλήθηκε για τη συμπληρωματική κατηγορία ανοίγει το δρόμο.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι «η δικαιοσύνη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται οτι κάτι δεν πάει καλά με αυτή την υπόθεση» επισημαίνοντας ότι «άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να κατατεθεί προσφυγή αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.» (efsyn.gr)

Ενημέρωση 19:50: Ενημερώθηκαν οι ανακρίτριες για την επίθεση χρυσαυγιτών στους φωτορεπόρτερ 

Το πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, Μάριο Λώλο, κάλεσαν σε κατάθεση οι ανακρίτριες της υπόθεσης της ΧΑ, σχετικά την επίθεση χρυσαυγιτών στη φωτορεπόρτερ Σιμέλα Παντζαρτζή και στον συνάδελφό της Γιάννη Κέμμο, έξω από το εφετείο, όπου επρόκειτο να μεταχθούν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι δύο βουλευτές της, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, προκειμένου να απολογηθούν.

Για την επίθεση και τον τραυματισμό των δύο φωτορεπόρτερ ενημερώθηκαν οι ανακρίτριες της υπόθεσης και για τον λόγο αυτόν κάλεσαν τον κ. Λώλο, που βρέθηκε στο εφετείο μετά το περιστατικό. (in.gr)

Ενημέρωση, 16:20:

Κατ' οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε στον ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και στον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που απολογήθηκαν σήμερα, ενώ ελεύθερος χωρίς όρους κρίθηκε ο τρίτος βουλευτής Χρήστος Παππάς.

Και οι τρεις πάντως επιστρέφουν στη φυλακή, καθώς κρατούνται για τη βασική κατηγορία που αφορά τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε αυτή. Οι όροι που επιβλήθηκαν σε Μιχαλολιάκο και Λαγό, θα τεθούν σε ισχύ στην περίπτωση αποφυλάκισής τους.

Ενημέρωση, 15:00:

Ολοκληρώθηκαν οι συμπληρωματικές απολογίες, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού. Μετά τις 14:00 αναμένεται η απόφαση για την ποινική μεταχείρισή τους. Συνεχίζεται η συγκέντρωση των οπαδών της Χρυσής Αυγής. Στο μεταξύ, αποκλεισμένο παραμένει το Εφετείο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς παραμένουν συγκεντρωμένοι στην οδό Λουκάρεως οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, νοσηλεύεται ο φωτορεπόρτερ του Newsbeast που το πρωί δέχτηκε άγρια επίθεση από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδείων, τραυματίστηκε και μια φωτογράφος του ΑΠΕ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν δύο μέλη του από οπαδούς της Χρυσής Αυγής και παράλληλα κάνει λόγο για «απουσία» της Αστυνομίας, η οποία όπως αναφέρει προτίμησε να είναι «θεατής» σε αυτά τα επεισόδια. Ταυτόχρονα η ΕΦΕ ζητά να έχει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ενώ καταλήγει τονίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να αποτρέψουν τους φωτορεπόρτερ από την άσκηση των καθηκόντων τους (διαβάστε αναλυτικά).

Ενημέρωση:

Συμπληρωματική απολογία δίνουν ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι επίσης προφυλακισμένοι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός. Ο αρχηγός των νεοναζί και οι δύο βουλευτές αντιμετωπίζουν το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Οι Μιχαλολιάκος και Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, παρέδωσαν υπομνήματα στις δύο εφέτες, ενώ φέρονται να αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις (αναλυτικά). 

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο Εφετείο, όταν οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης προκειμένου να εμποδίσουν οπαδούς της Χρυσής Αυγής να πλησιάσουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι χρυσαυγίτες βουλευτές. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δύο φωτορεπόρτερ, μεταξύ των οποίων και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αρχικά δέχθηκαν λεκτική επίθεση από μέλη των συγκεντρωμένων οπαδών. Στη συνέχεια δέχτηκαν επίθεση με κλωτσιές και χτυπήματα και όπως καταγγέλλουν, οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί δεν τους βοήθησανΗ ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για «τραμπούκικες και απρόκλητες επιθέσεις νεοναζιστών» και απαιτεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβει μέτρα προστασίας των ανθρώπων του Τύπου.

Βίντεο από την άφιξη των χρυσαυγιτών:

Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα έλαβαν Ν. Μίχος και Ηλ. Κασιδιάρης

Στο μεταξύ, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος έλαβαν χθες προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Οι δύο βουλευτές κλήθηκαν ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, προκειμένου να απολογηθούν για τη συμπληρωματική κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος τους και αφορά την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Στον βουλευτή Νίκο Μίχο έχει απαγγελθεί επιπλέον και κατηγορία που αφορά την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ο κ. Μίχος έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, ενώ ο συνάδελφός του Ηλίας Κασιδιάρης για την επομένη, 10 Ιουλίου.

Σε δηλώσεις τους, οι δύο βουλευτές που έχουν αφεθεί ελεύθεροι για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αμφισβήτησαν την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η δίωξή τους εξυπηρετεί πολιτικούς λόγους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)