to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:01 | 06.12.2012

Κοινωνία

Συμπαράσταση του Α.Ξανθού στον αγώνα των εργαζομένων του «Ευγενίδειου» Θεραπευτήριου

Τη συμπαράσταση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον αγώνα των εργαζομένων του «Ευγενίδειου» Θεραπευτήριου, εξέφρασε ο βουλευτής Ρεθύμνου και συντονιστής της ΕΕΚΕ Υγείας Ανδρέας Ξανθός , ο οποίος παραβρέθηκε στη σημερινή κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων μπροστά από το νοσοκομείο.


Ο κ.Ξανθός συμμετείχε μαζί με το Προεδρείο του Σωματείου και συνδικαλιστές από την ΟΣΝΙΕ και το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών  , σε συνάντηση με τη Διοίκηση του «Ευγενίδειου». Στη συνάντηση αυτή τονίστηκε από όλους η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι 140 εργαζόμενοι του νοσοκομείου λόγω των συσσωρευμένων οφειλών του Ιδρύματος ( είναι απλήρωτοι για πάνω από 4 μήνες) και η ανάγκη άμεσης αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου χωρίς να τίθεται ως πρώτη προτεραιότητα η επιβίωση των εργαζομένων του , που μοχθούν καθημερινά - παρά την μισθολογική και εργασιακή τους εξαθλίωση λόγω των μνημονιακών μέτρων  - για να κρατήσουν ανοικτό  και αξιόπιστο το νοσοκομείο . 

Ένα νοσοκομείο που παρά το ότι στεγάζει πανεπιστημιακά τμήματα , λειτουργεί με καθεστώς ιδιωτικής κλινικής και χωρίς το Πανεπιστήμιο ( που κατέχει το 99,7% των μετοχών της ΑΕ ) να τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους και να  αναλαμβάνει τις ευθύνες του για την προοπτική μιας υψηλού επιπέδου μονάδας υγείας . 

Ο κ.Ξανθός κατέθεσε προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου την πρόταση να αναλάβει  πρωτοβουλία για τριμερή  συνάντηση των εμπλεκομένων μερών ( Πανεπιστήμιο-Διοίκηση –Σωματείο) για να εξευρεθεί μια σταθερή και βιώσιμη λύση που θα κατοχυρώνει τα μισθολογικά-ασφαλιστικά και εργασιακή δικαιώματα του προσωπικού και θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου . Μόνο έτσι θα ξεκαθαριστεί αν υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά του Πανεπιστημίου για να στηριχθεί στην πράξη το «Ευγενίδειο» και οι εργαζόμενοι του και να τεθεί σε νέες βάσεις η διαχείριση του. 
Τέλος , ο κ.Ξανθός δεσμεύτηκε να ενημερώσει  την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το σοβαρό αυτό ζήτημα  και να αναζητηθεί κάθε δυνατότητα κοινοβουλευτικού ελέγχου για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του «Ευγενίδειου» Θεραπευτήριου. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)