to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 20.12.2012

Πολιτική

Συμμετοχή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην πορεία των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα στην Ομόνοια οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ αντιδρώντας στην επιχειρούμενη διάλυση και το ξεπούλημα της επιχείρησης από το ΤΑΙΠΕΔ και την μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση.


Η συγκέντρωση έγινε με τη συμμετοχή όλων των σωματείων της επιχείρησης. Από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παρευρέθησαν οι βουλευτές Βασίλης Κυριακάκης (Φθιώτιδα), Γιάννης Σταθάς (Βοιωτία)  και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Καστοριά).



Ακολούθησε πορεία 600 περίπου εργαζόμενων προς το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό συνάντηση με τις Διευθύνσεις των συγκεκριμένων φορέων και την απόδοση ψηφίσματος. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αδιαφορία και την απαξίωση καθώς στους συγκεκριμένους φορείς οι μόνοι που βρέθηκαν να τους υποδεχτούν ήταν οι υπάλληλοι των γραμματειών, ενώ εξοργιστική ήταν και η πολυπληθής παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ που σχεδόν ξεπερνούσε σε αριθμό τους συγκεντρωμένους.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε δηλώσεις του έκαναν λόγο για προκλητική απαξίωση της αγωνίας, των επιχειρημάτων και των αιτημάτων των εργαζόμενων ως συνέχεια των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης να διαλύσει και να ξεπουλήσει αντί πινακίου φακής τη μοναδική κρατική κερδοφόρα βαριά βιομηχανία της χώρας, να οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και να εκχωρήσει τον δημόσιο ορυκτό πλούτο.


Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ιεραρχεί τη ΛΑΡΚΟ ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο της αναγκαίας παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια ξεπουλήματος της και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)