to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 28.06.2019

Πολιτική

Συμμετοχή της Μ. Τζούφη στις σχολικές εκδηλώσεις του 1ου ΕΠΑΛ και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων

Σε δύο σημαντικές και ιδιαίτερα συγκινητικές εκδηλώσεις παρευρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Μερόπη Τζούφη.


Αρχικά, η κ. Τζούφη βρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ Ιωαννίνων, όπου απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας ότι η Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, με κύριο στόχο να καταστεί από μια επιλογή ανάγκης, σε μια συνειδητή επιλογή για τους μαθητές/τριες, γεγονός που αποδεικνύεται και από το σύνολο των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί για την ουσιαστική της αναβάθμιση. Ενδεικτικά, ανέφερε την επαναπρόσληψη των 2.500 χιλιάδων καθηγητών, τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών προοπτικών των αποφοίτων ΕΠΑΛ, τη θεσμοθέτηση της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις νέες, 2ετείς δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, καθώς και με την επιτυχή εφαρμογή του θεσμού του μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας, με αμοιβή ίση με το 75% του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και απονομή Πτυχίου Επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Στην συνέχεια η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη παρέστη στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Ιωαννίνων, όπου συνεχάρη τους αποφοίτους, οι οποίοι κάτω από αντίξοες εργασιακές, οικονομικές και οικογενειακές συνθήκες, αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους έδωσε η πολιτεία, για να συνεχίσουν την εκπαίδευση, που καθένας για τους δικούς του λόγους, είχε αφήσει.
Στον χαιρετισμό της συνεχάρη, επίσης, τη διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΣΔΕ Ιωαννίνων, που μέσα από πλήθος δράσεων, εργαστηρίων και δραστηριοτήτων, διασφαλίζουν την ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών, την ενίσχυση των βασικών τους δεξιοτήτων αλλά και την εξωστρέφεια του σχολείου και τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι, στα πλαίσια της έμπρακτης στήριξης του θεσμού της δεύτερης ευκαιρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων, το Υπουργείο προχώρησε σε σημαντικές δράσεις για τη στήριξη των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως η αύξηση των δομών των ΣΔΕ και του αριθμού των φοιτούντων και η ενεργοποίηση της δυνατότητας λειτουργίας ταχύρρυθμων προγραμμάτων σπουδών δημοτικής εκπαίδευσης μέσα στις δομές, για τη συμμετοχή σε εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου.
Τέλος, η Μερόπη Τζούφη ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει  τον σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και ευχήθηκε στους αποφοίτους κάθε επιτυχία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)