to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 03.09.2013

Πολιτική

Συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία που κλείνει η κυβέρνηση

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις σημερινές κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν στα νοσοκομεία της Αττικής που βάζει λουκέτο η κυβέρνηση.


Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα» η βουλευτής Καφαντάρη Χαρά, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων η βουλευτής Μπόλαρη Μαρία και στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» το μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Υγείας Χρυσικός Φώτης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και στις διαθεσιμότητες που αποτελούν τον προθάλαμο για μελλοντικές απολύσεις.

Οι αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για κλείσιμο οκτώ νοσοκομείων καταρχήν σε Αττική - Θεσσαλονίκη και δεκάδων άλλων στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα παράλληλα με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χιλιάδων εργαζομένων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης αποτελούν μέρος ενός εγκληματικού σχεδιασμού για τη συρρίκνωση και διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την εκχώρησή του στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο με ολέθριες συνέπειες για την υγεία του ελληνικού λαού.

Έχουν προηγηθεί μεταξύ άλλων η συρρίκνωση των πολυϊατρείων του ΙΚΑ και το κλείσιμο των νοσοκομείων του, η μείωση της χρηματοδότησής πάνω από 50% των δημόσιων νοσοκομείων δημιουργώντας λειτουργικά προβλήματα με περισσότερες κλειστές χειρουργικές αίθουσες, περισσότερες ελλείψεις κρεβατιών ΜΕΘ, περισσότερα ράντζα ως μοναδική επιλογή νοσηλείας για τους πολίτες και βέβαια η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ με τις μειωμένες παροχές προς τους ασφαλισμένους και την αυξανόμενη οικονομική τους αφαίμαξη.

Οι αντικοινωνικές αυτές πολιτικές στο χώρο της υγείας που απειλούν το δικαίωμα στη ζωή πρέπει να ανατραπούν με τον κοινό αγώνα των υγειονομικών και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)