to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 23.09.2021

Πολιτική

«Συμφωνώ και προσυπογράφω»: Απάντηση Σπίρτζη στη ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο

Το τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει στην αρχική δήλωσή του πως η εμμονή της κυβέρνησης το δόγμα «Νόμος και Τάξη», λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ικανότητα της Πολιτείας να ανταποκρίνεται σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών.


Στην κριτική που δέχτηκε για τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της δολοφονίας της Δώρας στη Ρόδο, απάντησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει στην αρχική δήλωσή του πως η εμμονή της κυβέρνησης στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ικανότητα της Πολιτείας να ανταποκρίνεται σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών.

Ύστερα όμως από τον σχολιασμό των δηλώσεων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Χρ. Σπίρτζης επανέρχεται και με νέα του δήλωση επισημαίνει:

«Στα μόνα που θα συμφωνήσω με τη ΝΔ, την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, τους αυτόκλητους υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα τρολ στα social media και τους λαϊκιστές, που ως συνήθως καλύπτουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης με προπαγανδιστικές εκστρατείες, είναι ότι:

Πράγματι και ο κατήφορος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος και η χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης της προπαγάνδας της ΝΔ δεν έχει όριο.

Πώς διαφορετικά μπορεί κανείς να ερμηνεύσει και τις εξαγγελίες και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Επαναλαμβάνουμε ότι ανακοινώσαμε χθες για την δολοφονία της Δώρας στην Ρόδο και επειδή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε να σας τα ξαναπούμε, με στοιχεία. Για να καταλάβει ο κάθε πολίτης την χυδαία εκμετάλλευση και τον κατήφορο που δεν έχει τέλος και γιατί το δόγμα του Νόμου και της Τάξης άφησε την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα.

·         Σε δύο χρόνια το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη προχώρησε σε 4500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ειδικών φρουρών, που στελέχωσαν τις υπηρεσίες καταστολής παλαιές και νέες (ΔΡΑΣΗ, ΔΡΟΜΟΣ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία, κλπ)

·         Σε δύο χρόνια, ακολουθώντας την γνωστή ρουσφετολογική πολιτική, προχώρησε σε χιλιάδες αποσπάσεις αστυνομικών από τα Αστυνομικά Τμήματα, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς προκήρυξη, με πρόσθετες αμοιβές άνω των 1000€ ανά μήνα και μόνο κριτήριο τα κομματικά ρουσφέτια σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε για τον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στις υπηρεσίες καταστολής της αστυνομίας και για τον αντίστοιχο αριθμό στα αστυνομικά τμήματα και τις υπηρεσίες καταπολέμησης του εγκλήματος δεν πήραμε καμία απάντηση και δεν έχει δοθεί κανένα στοιχείο.

·         Σε δύο χρόνια το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, άδειασε τα αστυνομικά τμήματα και σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος, περιοδεύει συνοδευόμενος από τηλεοπτικά συνεργεία κάποια αστυνομικά τμήματα και δίνει συνεντεύξεις για το 5ο σχέδιο εκσυγχρονισμού της ΕΛ.ΑΣ, βλέποντας τα χάλια και την ανικανότητα να μην μπορούν να καλυφθούν στοιχειώδεις λειτουργίες

·         Για δύο χρόνια και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε έτοιμη θεσμοθέτηση, δομές και αρμοδιότητες για την ενδοοικογενειακή βία, δεν  τις στελέχωσε ώστε να λειτουργήσουν επιχειρησιακά παρά τις 4500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις γιατί προτεραιότητα τους ήταν η καταστολή και όχι οι σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Ενώ βρήκε, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΔ του 2019 γραφείο ενδοοικογενειακής στο Αρχηγείο ΕΛΑΣ, στη ΓΑΔΑ, από ένα γραφείο ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση, από ένα γραφείο ενδοοικογενειακής σε κάθε Δ/νση Αστυνομίας Νομού, από ένα σε όλες τις Δ/νσεις Αστυνομίας Αττικής και ρητά την αρμοδιότητα για χειρισμό υποθέσεων ενδοοικογενειακής. βίας σε ΟΛΑ τα Α.Τ. Αττικής και σε όλα τα Α.Τ. Αστυνομικών Δ/νσεων Νομών και ενώ προχώρησε σε 4500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις δεν φρόντισε να γίνει μια πρόσληψη κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχιάτρων, νομικών, επιστημόνων πληροφορικής, κλπ) για να μπορέσει η ΕΛΑΣ να ανταπεξέλθει στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας.

(επισυνάπτεται το Π.Δ. 37 / 23 Απριλίου 2019)

Ας απαντήσουν επιτέλους:

·         Γιατί στις 4500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις δεν υπάρχει ένας ψυχολόγος, ένας κοινωνικός λειτουργός, ένας ψυχίατρος, ένας ειδικός για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, των γυναικοκτονιών

·         Ποιος ασχολείται με γνωστές περιπτώσεις στην ΕΛΑΣ, που υπάρχουν καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας;

·         Πώς να απαντηθεί ότι ενώ ο δράστης, με καραμπίνα μέσα στον δρόμο, ήταν γνωστός για αντίστοιχα εγκλήματα, που όπως αποκαλύπτει ο τύπος περιελάμβανε, ξυλοδαρμούς, παρακολουθήσεις μέχρι και απειλές με όπλο για υποθέσεις που είχαν φτάσει στην  Δικαιοσύνη, η ΕΛΑΣ δεν είχε το προσωπικό και τις δομές να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

·         Πώς να απαντηθούν τα ίδια δραματικά γεγονότα για περιστατικά που γνώριζε η ΕΛΑΣ, όπως στην Μαγνησία και οδήγησαν σε γυναικοκτονίες και δολοφονίες.

·         Πώς να απαντηθεί άλλωστε ότι και η συγκεκριμένη δολοφονία, έγινε στον δρόμο, μέρα μεσημέρι, όπως και δεκάδες τα δύο τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρχει καμία επιτήρηση από την ΕΛΑΣ.

Και τέλος πώς να απαντηθεί ο δογματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη που, μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα κάθε οικογένειας και κάθε ανθρώπου στη χώρα μας, επανέλαβε στη ΔΕΘ: η πολιτική του «Νόμου και της Τάξης» δεν αλλάζει.

Οι προτεραιότητες του  επιτελικού κράτους Μητσοτάκη εμμένουν στον φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς.

Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα.

Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη «του Νόμου και της Τάξης» πρέπει να αλλάξει;».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)