to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 07.12.2022

Διεθνή

Συμφωνία στο Αμερικανικό Κογκρέσο για τις στρατιωτικές δαπάνες - Εγκρίσεις για πωλήσεις και από το Πεντάγωνο

Διαπραγματευτές των επιτροπών που είναι αρμόδιες για τις ένοπλες δυνάμεις και τις στρατιωτικές δαπάνες κατέληξαν χθες Τρίτη σε συμφωνία για το νομοσχέδιο που αφορά την αμυντική πολιτική και τις στρατιωτικές δαπάνες το 2023.


«Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι καταλήξαμε σε διακομματική, διασωματική συμφωνία» για τον νόμο αυτόν (National Defense Authorization Act), ανέφεραν τα προεδρεία των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας για τις ένοπλες δυνάμεις, στα οποία βρίσκονται Δημοκρατικοί, και εξέχοντα στελέχη τους που ανήκουν στους Ρεπουμπλικάνους, στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Κατά την περίληψη του νομοσχεδίου, προβλέπεται να διατεθεί στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια άλλων τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη, προβλέπεται να χορηγηθεί στρατιωτική βοήθεια αξίας τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι συνολικές δαπάνες που προβλέπει το νομοσχέδιο για το οικονομικό έτος 2023 φθάνουν τα 858 δισεκ. δολάρια.

Εγκρίνουν την πώληση στην Πολωνία άλλων 116 αρμάτων μάχης Abrams

M1A2 Abrams Main Battle Tank | Military.com

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση στην Πολωνία άλλων 116 αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams και άλλων βαρέων οπλικών συστημάτων έναντι ποσού 3,75 δισεκ. δολαρίων, μετά την αγορά 250 τέτοιων αρμάτων τον Απρίλιο από τη Βαρσοβία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Πολωνία θέλει να αποκτήσει 116 εκσυγχρονισμένα Έιμπραμς (M1A1), 12 οχήματα διάσωσης Μ88A2 Hercules, 8 κινητές γέφυρες M1110, που επιτρέπουν σε άρματα να διασχίζουν ποταμούς, περίπου πενήντα ελαφριά τεθωρακισμένα και ελαφριά όπλα και πυρομαχικά, έναντι 3,75 δισεκ. δολαρίων, διευκρίνισε η αμερικανική διπλωματία.

Η πώληση αυτή στρατιωτικού υλικού πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση και το Κογκρέσο ενημερώθηκε σχετικά, συνέχισε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

«Η προτεινόμενη πώληση θα ενισχύσει τη δυνατότητα της Πολωνίας να αντιμετωπίσει σημερινές και μελλοντικές απειλές παρέχοντάς της αξιόπιστη δύναμη ικανή για την αποτροπή των αντιπάλων» και θα διευκολύνει «τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις του NATO», αναφέρει το δελτίο Τύπου της αρμόδιας υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

800 και πλέον εκατ. δολαρίων για τη χορήγηση περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο

 Why the US isn't putting 'boots on the ground' in Ukraine | CNN  Politics

Διαπραγματευτές επιτροπών των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου κατέληξαν σε συμφωνία για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία το 2023, σύμφωνα με την περίληψη σχεδίου νόμου για την άμυνα των ΗΠΑ, το οποίο προβλέπει συνολικά δαπάνες 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.

Η Ουάσιγκτον εγκρίνει τη δυνητική πώληση ανταλλακτικών αεροσκαφών στην Ταϊβάν

Taiwan News, China-Taiwan Conflict, Taiwan's Missing Jet, Taiwan Launches  Rescue Operation To Locate Its Missing F-16V Fighter Jet

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε τη δυνητική πώληση ανταλλακτικών για αεροσκάφη και συναφούς εξοπλισμού στην Ταϊβάν, συμφωνία που εκτιμάται πως θα έχει αξία 330 εκατομμυρίων δολαρίων, και άλλου υλικού αξίας 98 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο το βράδυ της Τρίτης.

Ρωσία: Ο προϋπολογισμός στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ είναι "συγκρουσιακός" έναντι της Ρωσίας

Κρεμλίνο της Μόσχας (Моско́вский Кремль) | TopTraveller.gr

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι το νομοσχέδιο για τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ, που παρέχει 800 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία και εγκρίθηκε χθες, Τρίτη, από τους Αμερικανούς βουλευτές, είναι «συγκρουσιακό» έναντι της Ρωσίας.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλινου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Το έγγραφο που υιοθετήθηκε είναι ιδιαιτέρως επιθετικής φύσεως σε σχέση με τη χώρα μας».

Το νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική και τις στρατιωτικές δαπάνες το 2023 (National Defense Authorization Act/ NDAA) εγκρίνει επιπλέον δαπάνες για την Πρωτοβουλία Βοήθειας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας, μια αύξηση 500 εκατ. δολαρίων σε σχέση με το αίτημα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν νωρίτερα φέτος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)