to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 07.08.2015

Πολιτική

Συμφωνία μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο στον ορίζοντα

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με στόχο την ολοκλήρωσή της μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σήμερα, Παρασκευή, θα γίνει τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργών οικονομικών της ΕΕ, ενώ για τις 14 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ.


Πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου ώστε οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης Διώρυγας του Σουέζ (περισσότερα εδώ).

Παράλληλα, συζητήθηκε το ζήτημα του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, με στόχο να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η ελληνική οικονομία να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης. 

Αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση ότι θα υπάρξει προσχέδιο της συμφωνίας το Σαββατοκύριακο παρά τις διαφορές για τις  αποκρατικοποιήσεις, τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια. Για ικανοποιητική πρόοδο των διαπραγματεύσεων έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.

Το «μενού» των διαπραγματεύσεων

Δημοσιονομικά, μακροοικονομικά στοιχεία και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο επίκεντρο των συζητήσεων το επόμενο διήμερο των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών. Σήμερα η ελληνική πλευρά αναμένεται να υποβάλλει την τελική της πρόταση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων (περισσότερα εδώ).

Εν των μεταξύ, τόκους 186,3 εκατ. ευρώ αποπλήρωσε σήμερα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η ελληνική κυβέρνηση (περισσότερα εδώ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)