to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:58 | 10.05.2017

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Συμφωνία εργαζομένων – Σπίρτζη για την αναβολή των διαγωνισμών για τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας

Οι διαγωνισμοί για τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού, που ήταν προγραμματισμένοι για αύριο Πέμπτη, θα μεταφερθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Υποδομών ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της εταιρείας, Θάνος Τενεκές.


Η λύση αυτή βρέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης, έτσι ώστε αυτό το διάστημα για να γίνει δήλωση και αποτύπωση σε χαρτί των δεσμεύσεων του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, αναφορικά με την λειτουργία της Εγνατίας Οδού ΑΕ, χωρίς αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη στη συμφωνία με την τρόικα για την διενέργεια των διαγωνισμών
 
Ο κ. Τενεκές εξερχόμενος του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εργαζομένων με τον κ. Σπίρτζη, σημείωσε ότι η συμφωνία των δύο πλευρών είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και της δυνατότητας που τους δόθηκε για να καταθέσουν τις απόψεις τους.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων της Εγνατίας, η δήλωση του υπουργού Υποδομών, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, θα κάνει λόγο για την ύπαρξη της εταιρείας Εγνατία ΑΕ, τις αρμοδιότητες της, και κυρίως την ενσωμάτωση της στο υπουργείο υποδομών, απομακρινόμενη από το υπερταμείο, και την ανάληψη των λειτουργικών εξόδων της ως εποπτευόμενος φορέας από το υπουργείο.
 
Αναφορικά με την εξαγγελθείσα αυριανή απεργία των εργαζομένων της εταιρείας ο κ. Τενεκές σημείωσε ότι μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον υπουργού, ενώ θα ακολουθήσουν και οι σχετικές συνεδριάσεις του Συλλόγου (δείτε σχετικά εδώ). 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)