to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 09.04.2015

πηγή: TVXS

Πολιτική

Σύμφωνα με TVXS: Καταγγελία για απαίτηση μίζας στην Κοινωνία της Πληροφορίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TVXS σοβαρή καταγγελία για υπόθεση εκβιασμού και απαιτήσεων για μίζες στην Κοινωνία της Πληροφορίας κάνει ο εκπρόσωπος της εταιρίας EUROPEAN INFOSYSTEMS Δημήτρης Γαλακτόπουλος - καταγγελία, η οποία αφορά το διάστημα πριν από τις εκλογές και έχει κατατεθεί και στον εισαγγελέα.


Ο κ. Γαλακτόπουλος καταγγέλει «απάτη και εκβιασμό» σε βάρος της εταιρίας του από στελέχη και μέλη του ΔΣ της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) την τελευταία διετία.

H εταιρεία EUROPEAN INFOSYSTEMS είναι σύμβουλος για την υλοποίηση έργων κρατικών ενισχύσεων σε περίπου 600 επιχειρήσεις στο πλαίσιο των δράσεων digi-lodge, digi-content και digi-retail.
Εταιρίες που εκπροσωπούσε η EUROPEAN INFOSYSTEMS είχαν εκκρεμείς κρατικές ενισχύσεις από την Κοινωνία της Πληροφορίας, αλλά όπως αναφέρει ο κ. Γαλακτόπουλος, τον Μάιο του 2013 το ΔΣ της Κοινωνίας της Πληροφορίας, επικαλούμενο καταγγελίες για παρατυπίες παρέπεμψε τις εν λόγω εταιρίες στο ΣΔΟΕ.

Η υπόθεση παρέμενε στάσιμη επί δύο χρόνια, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες του ΣΔΟΕ και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι επιχορηγήσεις στις εταιρίες. Η υπόθεση πήγαινε από αναπομπή σε αναπομπή έως ότου, όπως καταγγέλει ο κ. Γαλακτόπουλος τον  «προσέγγισε συνεργάτης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας Γιωργου Τσακογιάννη και για να προωθήσει την υπόθεση του ζήτησε αρχικά μίζα 3% και στη συνέχεια 5%, καθώς και επιπλέον 60.000»

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος Δημήτρης Λιούλιας είχε προσληφθεί άτυπα στην Εταιρεία από τον κύριο Τσακογιάννη αφού μας είπε ότι τους συνδέει στενή και μακροχρόνια φιλία. Αντικείμενό του ήταν η προώθηση των έργων κρατικών ενισχύσεων» λέει ο κ. Γαλακτόπουλος και προσθέτει: «Αφού επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για τα έργα των πελατών μας, μας ενημέρωσε ότι για να μπορέσει το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για την πληρωμή των συγκεκριμένων έργων θα έπρεπε να συμφωνήσουμε να αποδώσουμε ποσοστό 3% επί των επιδοτήσεων, το οποίο στην συνέχεια έγινε 5%, σε συγκεκριμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επιπλέον θα έπρεπε να δώσουμε και εξήντα χιλιάδες μπροστά γιατί έπρεπε να κλείσουν κάποιες δανειακές υποχρεώσεις τους. Προκειμένου να έχουμε στοιχεία για τον εκβιασμό που υφιστάμεθα του ζήτησα την συγκεκριμένη πρόταση να μου την στείλει και σε email».

Το εν λόγω e-mail που έχει ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου του 2014 και αποστολέα τον κ. Δημήτρη Λιούλια αναφέρει:

«Καλημέρα,


1. ΈΡΓΑ DIGI L/C/R
Θα υπάρξει παρέμβαση να μπουν και να περάσουν στις 18.12
Δεν θα γίνει μόνο ένα ΔΣ μέχρι τέλος του έτους.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος Προεδρικής εκλογής θα πραγματοποιηθούν ΔΣ κανονικά από την αρχή του επόμενου έτους.
Ετοίμασε άλλη μία εισήγηση για άμεσο κλείσιμο για το 2014 και να οργανώσουμε τις επόμενες.

1. Το 3% να γίνει 5% λόγως λάθους συνεννόησης
2. Ζητήθηκαν 60Κ μέχρι τέλος έτους για να κλείσει δάνειο . ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ­ ΤΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ­ ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ.

2. ICT
Πάμε και για τα 27. Να δούμε συμφωνία (Θα είναι και του Πάνου στη συμφωνία εκτός εάν τα τρέξει ο ίδιος με Anthony).
Θα ήθελα να αναλάβω όλες τις υλοποιήσεις των έργων που δεν έχουν δοθεί. Κλείνουμε συμφωνία και ορίζουμε χρονοδιάγραμμα επίλυσης προβλήματος.
Δες τα και προχωράμε με άμεσες ενέργειες.»

Ο κ. Λιούλιας, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το tvxs.gr υποστήριξε πως τα ποσοστά που αναφέρονται στα e-mail αφορούσαν πιθανές «νόμιμες προμήθειες» καθώς ο ίδιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως «σύμβουλος επιχειρήσεων που θέλουν να κλείσουν τεκμηριωμένα τους φακέλους τους » για την λήψη επιχορηγήσεων.

Στην δε επισήμανση ότι υπήρχε αντίφαση σ' αυτή του την επαγγελματική δραστηριότητα και στο γεγονός ότι ήταν έμμισθος συνεργάτης της Κοινωνίας της Πληροφορίας, υποστήριξε πως εκείνο το διάστημα δεν υφίστατο τέτοια συνεργασία.

Ωστόσο, οι αποδείξεις πληρωμών που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια δείχνουν πως ο κ. Λιούλιας είχε λάβει από την Κοινωνία της Πληροφορίας ποσά 1.500 ευρώ μηνιαίως τον Δεκεμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 για «υπηρεσίες έκτακτης υποστήριξης δράσεων κρατικών ενισχύσεων.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)