to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 02.04.2015

Πολιτική

Συλλυπητήρια του Π. Λαφαζάνη στους συγγενείς του εργάτη που έχασε τη ζωή του σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ

Συλλυπητήρια του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνη στους συγγενείς του εργάτη που έχασε τη ζωή του σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ. Το υπουργείο θα δράσει άμεσα για να σταματήσουν να πληρώνουν φόρο αίματος οι εργάτες των μεταλλείων


Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς του 48χρονου εργάτη Βάιου Ντούλα, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ (περιοχή Τσούκας). Ταυτόχρονα  έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες  για άμεση δραστηριοποίησή τους  τόσο για την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος, όσο και για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον.

Σημειώνουμε ότι η αρμόδια Υπηρεσία Επιθεώρησης Μεταλλείων ήδη έδωσε εντολή για προσωρινή παύση  των εργασιών στο συγκεκριμένο  Μεταλλείο και  αποκλεισμό του χώρου του δυστυχήματος, ώστε να μην αλλοιωθούν τα στοιχεία, ενώ αύριο πρόκειται να μεταβεί επιτόπου κλιμάκιο μηχανικών της υπηρεσίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες αυτοψίες και έρευνες, για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων του δυστυχήματος. Η Επιθεώρηση με βάση τον ενδελεχή έλεγχο που θα πραγματοποιήσει στον τόπο του δυστυχήματος, θα συντάξει έκθεση πραγματογνωμοσύνης που θα οδηγήσει στην απόδοση πιθανών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Ο υπουργός Παναγ. Λαφαζάνης με στόχο την πρόληψη και το δραστικό περιορισμό παρόμοιων δυστυχημάτων, δεσμεύεται για την αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας των Επιθεωρήσεων Μεταλλείων.

Διαβάστε ακόμα: Ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας για το εργατικό δυστύχημα σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)