to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 31.03.2020

Πολιτική

Συλλυπητήρια Επιστολή της GUE/NGL για τον Μανώλη Γλέζο

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου απέστειλαν προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, οι συμπρόεδροι της Ευρωομάδας της Αριστεράς ManonAubryκαι MartinSchirdewan στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Απευθυνόμενοι εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της οποίας υπήρξε ως ευρωβουλευτής ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος από το 2014 έως το 2015, ερχόμενος, μάλιστα, πρώτος σε ψήφους σε όλη τη χώρα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, οι Συμπρόεδροι της Ευρωομάδας της Αριστεράς, εκφράζουν τη βαθειά λύπη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια «στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ».


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους η Manon Aubry και ο Martin Schirdewan, ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου σηματοδοτεί «μια απώλεια για την ελληνική αριστερά, αλλά και μια τεράστια απώλεια για το ευρύτερο αριστερό κίνημα σε ολόκληρη την Ευρώπη» στερώντας «μια θαρραλέα φωνή από το διεθνές κίνημα αντίστασης αλλά και έναν φίλο, έναν ανυπολόγιστα αξιόπιστο συνεργάτη και έναν άνθρωπο τόσο αγαπητό σε όλους μας», που «παραμένει έμπνευση για τόσους πολλούς και δεν θα ξεχαστεί».

Ακολουθεί η επιστολή μεταφρασμένη στα ελληνικά:

Αγαπητέ Αλέξη, αγαπητέ Δημήτρη
και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ,

Με μεγάλη θλίψη μάθαμε για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου. Εξ ονόματος της Ομάδας μας GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζαμε τον Μανώλη ως παθιασμένο ακτιβιστή και χαρισματικό οραματιστή που ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους. Αισθανθήκαμε προνομιούχοι και τιμημένοι να τον θεωρούμε μέλος της ομάδας μας. Σήμαινε πολλά για μας το ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου του εδώ, αγωνίστηκε μαζί μας ενάντια στα μέτρα λιτότητας, για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ευρώπη. Οι καίριες αναλύσεις του, η διορατικότητά της σκέψης του και η συνεχής του αφοσίωση, μας εντυπωσίασαν όλους.

Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλεια μιας τόσο εμβληματικής προσωπικότητας της διεθνούς Αριστεράς. Χάσαμε όχι μόνο έναν πρωτεργάτη της ειρήνης και σύμβολο αντίστασης ενάντια στον φασισμό και την καταπίεση, αλλά και έναν φίλο, έναν ανυπολόγιστα αξιόπιστο συνεργάτη και έναν άνθρωπο τόσο αγαπητό σε όλους μας.

Από αυτή την άποψη, ο Μανώλης ήταν για πολλούς - και ειδικά για εμάς - μια θαρραλέα φωνή για το διεθνές κίνημα αντίστασης. Ο θάνατός του είναι σίγουρα μια απώλεια για την ελληνική αριστερά, αλλά και μια τεράστια απώλεια για το ευρύτερο αριστερό κίνημα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παραμένει έμπνευση για τόσους πολλούς. Δεν θα ξεχαστεί.

Martin Schirdewan και Manon Aubry

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)