to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:33 | 19.10.2012

left.gr

Διεθνή

Σύλλογος Ιντιφάντα: «Αλληλεγγύη στη νέα αποστολή προς τη Γάζα»

Τις ευθύνες της διεθνούς κοινότητας και της ...νομπελίστριας πια Ευρωπαϊκής Ενωσης για την τύχη των επιβατών του Εστέλ υπενθυμίζει ο Σϋλλογος Ιντιφάντα με ανακοίνωσή του, στην οποία εκφράζει την αλληλεγγύη του στο πλήρωμα του ιστιοφόρου που σε λίγο θα προσεγγίσει τη Γάζα.


H ανακοίνωση του Συλλόγου Ιντιφάντα:

«Το ιστιοφόρο Εστέλ της συμμαχίας του Στολίσκου της Ελευθερίας ετοιμάζεται να κατευθυνθεί προς τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια νέα προσπάθεια του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης, να σπάσει τον παράνομο αποκλεισμό της. Το γεγονός ότι το Εστέλ έχει φτάσει μέχρι την ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας το γύρο της Ευρώπης, αποτελεί ήδη από μόνο του μια επιτυχία, απέναντι στις ισραηλινές πιέσεις προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τον ΟΗΕ.

Και ταυτόχρονα υπενθυμίζει το περυσινό όνειδος της δουλοπρεπούς κυβέρνησης Παπανδρέου, που τόλμησε αυτό που δεν τολμάει καμιά άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση, να σταματήσει τα καράβια που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, προς μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από παιδιά.

Οι απειλές του Ισραήλ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα αποφευχθεί άλλο ένα πειρατικό ρεσάλτο, άλλη μια παράνομη απαγωγή, αν όχι και πολύ χειρότερες καταστάσεις. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που συνεχώς αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, και ιδίως η ελληνική, που συνεχίζει την στρατηγική  συμμαχία σε όλα τα επίπεδα, και ιδιαίτερα σε στρατιωτικό – αστυνομικό, έχουν την ευθύνη να προστατέψουν το πλήρωμα και τους ακτιβιστές του Εστέλ, μεταξύ των οποίων και βουλευτές από Ισπανία, Καναδά, Νορβηγία, Σουηδία και τους έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ., Βαγγέλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Κοδέλα, από τις επιθετικές διαθέσεις των ισραηλινών δολοφόνων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που πρόσφατα πήρε το νόμπελ ειρήνης, παρά τις ολοένα και στενότερες σχέσεις της με το ισραηλινό απαρτχάιντ, έχει τουλάχιστον την ευθύνη να προστατεύσει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, που υφίσταται συλλογική τιμωρία κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Τέλος, η λεγόμενη «διεθνής κοινότητα» φέρει βαρύτατη ευθύνη για ό,τι συμβεί, επειδή έχει αφήσει ατιμώρητα όλα τα προηγούμενα εγκλήματα σε παρόμοιες αποστολές: τις δολοφονίες, τραυματισμούς, απαγωγές, βασανιστήρια, ληστείες, πειρατείες, εμβολισμούς, σαμποτάζ κ.λπ., όπως έχει αφήσει ατιμώρητα και όλα τα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων εδώ και πάνω από έξι δεκαετίες.

Να αποτραπεί η νέα επίθεση στο καράβι για τη Γάζα

 

Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ »

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)