to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 17.02.2020

Κοινωνία

Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: Φασιστοειδή εκμεταλλεύονται την κατάσταση στο προσφυγικό

Παρέμβαση με ανακοίνωση που εξέδωσε πραγματοποίησε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με την αναγραφή ρατσιστικών συνθημάτων και συμβόλων στον χώρο του Πανεπιστημίου.


Ανακοίνωση του Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με την αναγραφή ρατσιστικών συνθημάτων και συμβόλων

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Καθηγητών του Πανεπιστημίου: «Το πρωί της Πέμπτης 13/2/2020 στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, αντικρίσαμε ρατσιστικά συνθήματα και σύμβολα που έγραψαν φασιστοειδή μετά από επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας.Ε

Εκμεταλλευόμενοι την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ΚΥΤ των νησιών, προσπαθούν να καλλιεργήσουν μίσος και ρατσισμό λερώνοντας με τις ιδέες τους τους τοίχους του Πανεπιστημίου.

Το Κεντρικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλλει αυτήν την επίθεση και ταυτόχρονα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που δημιουργούν φτώχεια και εξαθλίωση και ξεριζώνουν χιλιάδες ανθρώπους από τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Να απομονώσουμε άμεσα κάθε λογής προσπάθεια ρατσιστών-φασιστοειδών να μεταφέρουν τις ιδέες τους στους φοιτητές μας και στους κατοίκους των νησιών γενικότερα.

Καταγγέλλουμε τόσο την προηγούμενη κυβέρνηση που δημιούργησε τα Hot-spots, υπέγραψε την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας, όσο και τη νέα κυβέρνηση που επεκτείνει τη συμφωνία αυτή, επιδιώκοντας με απαράδεκτες μεθοδεύσεις να επιβάλει τα κλειστά κέντρα κράτησης, δημιουργώντας έτσι νέου τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ζητάμε:

- Να κλείσουν άμεσα όλα τα κέντρα κράτησης και να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή-φυλακή.
- Οι μετανάστες και πρόσφυγες να εφοδιαστούν άμεσα με ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν και όσοι επιθυμούν να παραμείνουν Ελλάδα, να έχουν δικαίωμα στην εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
- Να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν ο Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙΙ» και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)