to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συλλογική δέσμευση για έναν παρεμβατικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Οι εκλογές για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το αποτέλεσμά τους αποτέλεσαν ένα πολιτικό γεγονός με ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και ταυτόχρονα ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ανοίγματός του στην κοινωνία και ενδυνάμωσης των δεσμών του με αυτήν.


Άρθρο της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην “ΑΥΓΗ της Κυριακής”

Ο στόχος της εκλογικής διαδικασίας ήταν διπλός και αναμφίβολα επετεύχθη. Αφενός εστάλη το μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια διογκώνεται και μορφοποιείται στο αίτημα και τον αγώνα για πολιτική αλλαγή. Αφετέρου κερδήθηκε το στοίχημα της μαζικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., καθώς τα μέλη του σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Ιδιαίτερη σημασία έχει και ότι 110.000 άνθρωποι αποφάσισαν να γίνουν μέλη, έκαναν δηλαδή το βήμα της οργάνωσης και της ενεργού συμμετοχής, βήμα δύσκολο σε μια περίοδο γενικευμένης απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά. Γεφυρώθηκε, έτσι, ως ένα βαθμό η απόσταση που χώριζε τον λεγόμενο κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την πολιτική επιρροή του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο.

Αυτά είναι τα δεδομένα. Από ‘κει και πέρα η 15η Μαΐου δεν ήταν το τέλος, αλλά ένας κομβικός σταθμός σε μία μακρά διαδρομή για να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πιο ισχυρός, πιο ενεργός και παρεμβατικός σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Να δώσει δυναμικό παρών στις κοινωνικές μάχες που είναι αναγκαίες για την πολιτική αλλαγή και για τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της ζωής της πλειονότητας των πολιτών. Να ενισχύσει τη φωνή και την παρουσία του στους θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης της κοινωνίας, στα συνδικάτα και στους συλλόγους, στις ενώσεις και στα Επιμελητήρια, αλλά και στα κινήματα διεκδίκησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Όλα αυτά είναι στοιχήματα που πρέπει τώρα να κερδηθούν.

Οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ήταν μία διαδικασία ουσιαστικής συμμετοχής. Κι αυτό συνεπάγεται μια συλλογική δέσμευση. Δέσμευση όλων μας, παλιών και νέων μελών.

Δεσμευτήκαμε σε ένα πλαίσιο αρχών, αξιών και ιδεών, της Αριστεράς και του σοσιαλισμού. Δεσμευτήκαμε, όμως, και σε μια απόφαση δράσης. Δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε παρεμβατικοί στους χώρους που ζούμε, ότι θα είμαστε παρόντες όχι μόνο στις μεγάλες κεντρικές μάχες αλλά και στα «μικρά» και «καθημερινά». Δεσμευτήκαμε ότι, από κάθε πόστο και με κάθε χρέωση, η καθεμιά και ο καθένας μας, θα συμβάλλουμε διαρκώς για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πιο αποτελεσματικός στην υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής μάς έδωσαν μια γενναία ώθηση. Την ώθηση για μια γενικευμένη πολιτική και κοινωνική αντεπίθεση. Με την αισιοδοξία που μας δίνει η μαζική συμμετοχή και την πίστη στο δίκαιο των προταγμάτων μας, με την αγωνία της κοινωνίας που μας παρακολουθεί, θα την κάνουμε πράξη.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)