to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 22.02.2021

Πολιτική

Συλλογή υπογραφών για την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη

Ολοένα και μεγαλώνει η δυσαρέσκεια και η οργή κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη που ζητάνε την παραίτησή της.


Ήδη έχει ξεκινήσει διαδικτυακό ψήφισμα στην ιστοσελίδα avaaz.org, όπου συλλέγονται υπογραφές πολιτών για την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη. Έχουν συλλεχθεί, περισσότερες από 10.000 υπογραφές.

«Ζητάμε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη μετά από την στάση που κράτησε κ τις πράξεις της αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συνοδευτικό κείμενο.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος

«Ζητάμε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη μετά από την στάση που κράτησε κ τις πράξεις της αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κ Μενδωνη διόρισε τον Δημήτρη Λιγναδη στην υψηλότερη δημόσια θέση που υπάρχει στο ελληνικό θέατρο, ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ ήταν ευρέως γνωστό ότι ο κ Λιγνάδης κακοποιούσε κατά συρροήν ηθοποιούς, φοιτητές και ανήλικα παιδιά.

Η υπουργός Πολιτισμού διατείνεται ότι γνώρισε τον κύριο Λιγνάδη μόλις τρεις ημέρες πριν από τον διορισμό του. Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: είτε γνώριζε το άκρως διαδεδομένο μυστικό της παιδοφιλίας του, είτε όχι. Στην περίπτωση που δε το γνώριζε, ήταν εγκληματικά ανεπαρκής η έρευνα της να επιλέξει τον καταλληλότερο υποψήφιο για αυτή τη θέση, αφού μάλιστα στο παρελθόν ο Δ. Λιγνάδης είχε απομακρυνθεί από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν πάλι γνώριζε γι αυτόν και συνειδητά συγκάλυψε έναν κατ’ εξακολούθηση παιδεραστή τότε μιλάμε για ένα πολιτικό σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων.

Σε μια περίοδο που βρίσκουν το θάρρος τόσα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά για την κακοποίηση που έχουν δεχτεί, έχουμε ανάγκη την στήριξη της πολιτείας κ της δικαιοσύνης να πάρουν θέση, να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, τους καλλιτέχνες και ανήλικα παιδιά. Αυτό που έχουμε ανάγκη από μία Υπουργό Πολιτισμού είναι να αντιπροσωπεύει τον καλλιτεχνικό χώρο, να προστατεύει τα θύματα κ όχι τους θύτες.

Η κ Μενδωνη υποτίμησε τις καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής κ προσπαθεί να ρίξει στο σκοτάδι ό,τι όλοι μας προσπαθούμε να φέρουμε στο φως

Ζητάμε να αναλάβει την πολιτική της ευθύνη και να δηλώσει άμεσα την παραίτηση της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)