to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:04 | 06.05.2014

Κοινωνία

Συλλογή υπογραφών από την ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του νόμου για την αξιολόγηση

Η συλλογή υπογραφών θα ξεκινήσει άμεσα με στόχο να συλλεγούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές.


Πρωτοβουλία ενάντια στην εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση αναλαμβάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν κείμενο για να αποτρέψουν την εφαρμογή της συγκριτικής αξιολόγησης, «που με την θέσπιση υποχρεωτικής ποσόστωσης οδηγεί σε ανθρωποφαγία, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας-απόλυσης χιλιάδες συναδέλφους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Η συλλογή υπογραφών θα ξεκινήσει άμεσα με στόχο να συλλεγούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τον πραγματικό πολιτικό στόχο της κυβέρνησης σε σχέση με τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στην αναβάθμισή της, αλλά στην πλήρη υποταγή της στην εκάστοτε εξουσία.

Οι αθρόες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, η κατάργηση των Δημοσίων αγαθών και η ιδιωτικοποίηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι το μέσο υποταγής και τρομοκράτησης κάθε ανεξάρτητης φωνής μπροστά στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην κυβερνητική αυθαιρεσία.

Ένα ακόμη μέτρο αυταρχισμού και τρομοκράτησης είναι και η εφαρμογή της νέας «προκατασκευασμένης αξιολόγησης» που εξαρχής θέτει τέτοιες προδιαγραφές προκειμένου τουλάχιστον το 15% των εργαζομένων κάθε χρόνο να θεωρούνται ανεπαρκείς, κινδυνεύοντας άμεσα με διαθεσιμότητα-απόλυση και βαθμολογική και μισθολογική υποβάθμιση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει την κάθετη αντίθεσή της στην «δήθεν αξιολόγηση» του «Υπουργού των Απολύσεων» κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως θα αγωνιστεί προκειμένου οι επίμαχες διατάξεις του Ν.4250/2014 να μην εφαρμοστούν στην πράξη, να μείνουν στα χαρτιά.

Η εφαρμογή της συγκριτικής «αξιολόγησης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποσύνθεση, ανθρωποφαγία, κατάλυση της συλλογικής προσπάθειας, υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση και αποφασισμένοι να μην ενεργήσουμε και να μην επιτρέψουμε την ανθρωποφαγία και την προωθούμενη «δουλικότητα» και χαφιεδισμό στους χώρους εργασίας, καλούνται όλοι οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκτός από τη σύγκλιση εκτάκτων Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις μη εφαρμογής της συγκριτικής «αξιολόγησης», να προχωρήσουν άμεσα σε συλλογή υπογραφών ενάντια στην διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» με βάση το επισυναπτόμενο υπόδειγμα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ …………………………

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εργαζόμενοι του Δήμου ………………………, δηλώνουμε αποφασισμένοι με οποιοδήποτε τρόπο να αγωνιστούμε για την κατάργηση των διατάξεων του Ν.4250/2014 «Διοικητικές απλουστεύσεις. Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα. Τροποποιήσεις διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις», (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 74/26-3-2014), που αφορούν στην προκατασκευασμένη «αξιολόγηση».

Δεν θα συνεργήσουμε και θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους χώρους εργασίας τη μη εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης», που με την θέσπιση υποχρεωτικής ποσόστωσης οδηγεί σε ανθρωποφαγία, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας-απόλυσης χιλιάδες συναδέλφους.

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)