to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 11.01.2022

Πολιτική

Συλλογή υπογραφών από φοιτητές της Φιλοσοφικής λόγω έλλειψης ουσιαστικών μέτρων στην σκιά της Όμικρον

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες φοιτητών ενάντια στο άνοιγμα των ΑΕΙ χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, καθώς εκθέτει τους ίδιους και τους οικείους τους - Συλλογή υπογραφών στην Φιλοσοφική Σχολή για δωρεάν rapid tests και συντήρηση των υποδομών


Στην συλλογή υπογραφών προχώρησαν οι φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνοντας την μηδενική μέριμνα από την μεριά της κυβέρνησης και του υπ. Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των πανεπιστημίων στην σκιά της Όμικρον. Μάλιστα, είναι αξιοσημείοτο ότι πολλοί φοιτητές μπροστά στην έξαρση της πανδημίας φοβούνται να επιστρέψουν στις σχολές τους, καθώς και το προηγούμενο διάστημα τεράστιες ήταν οι ουρές που σχηματίζονταν τόσο έξω από την λέσχη σίτισης όσο και έξω από τα αμφιθέατρα. Ωστόσο, το φοιτητικό σχήμα Bloco Φιλοσοφικής τονίζει πως και στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς «η κυβέρνηση άνοιξε τις σχολές μας υποχρεώνοντας τους ανεμβολίαστους φοιτητές να πληρώνουν 80ευρώ στα τεστ. Αυτό το μέτρο όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την υγεία μας αλλά ταυτόχρονα μας διχάζει». 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες διεκδικούν δωρεάν rapid tests για όλους, καθώς και συντήρηση του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής προκειμένου οι πανεπιστημιακές υποδομές να είναι κατάλληλες για την διδασκαλία σε καιρό πανδημίας. 

Αναλυτικά, τα κείμενα που υπογράφουν 394 φοιτητές και φοιτήτριες: 

Α) Στην αρχή του εξαμήνου έπειτα από 18 μήνες κλειστών σχολών, η κυβέρνηση άνοιξε τις σχολές μας υποχρεώνοντας τους ανεμβολίαστους φοιτητές να πληρώνουν 80ευρώ στα τεστ. Αυτό το μέτρο όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την υγεία μας αλλά ταυτόχρονα μας διχάζει. Πόσοι επέλεξαν να μην έρχονται στην σχολή; Δωρεάν Ράπιντ τεστ για όλους τους φοιτητές στην είσοδο της Φιλοσοφικής.

«Το κτίριο έχει να συντηρηθεί 10 χρόνια» είπε καθηγητής μας όταν πλημύρισαν αίθουσες και διάδρομοι κατά τις βροχές στα μέσα του εξαμήνου(!) Τί ακριβώς περιμένουν για να πράξουν τα αυτονόητα; Θέλουμε καλό εξαερισμό των αιθουσών μας, ειδικά τώρα με τον ιό που μας ταλανίζει. Θέλουμε καλή θέρμανση, για τον χειμώνα που έρχεται. Θέλουμε καλή μόνωση.

Θέλουμε προσεγμένες σπουδές, όχι παραμελημένες

Η ουρά της σίτισης  κοντεύει να φτάσει στην είσοδο της Φιλοσοφικής. Τι θα πρέπει να κάνουμε για να ανοίξει ο δεύτερος πάγκος της σίτισης; Με τέτοιες ουρές είναι αδιανόητο να μένει αναξιοποίητος!

Αιτήματα φοιτητών

1. Δωρεάν Ράπιντ τεστ για όλους τους φοιτητές στην Φιλοσοφική
2. Συντήρηση του κτιρίου (εξαερισμός-μόνωση-θέρμανση)
3. Δεύτερος πάγκος σίτισης

Β) Με 50.000 κρούσματα την ημέρα και ενώ οι θάνατοι στην χώρα μας έχουν φτάσει πάνω από τους 20.000, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα πανεπιστήμια χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Το Bloco Φιλοσοφικής αναγνωρίζοντας την ευθύνη του να εκπροσωπεί τους φοιτητές συγκεντρώνει υπογραφές ώστε συλλογικά και όλοι μαζί να ακουστούμε. Η φωνή μας έχει αξία και ζητούμε:

Αιτήματα φοιτητών

1. Δωρεάν Ράπιντ για όλους τους φοιτητές στην Φιλοσοφική
2. Συντήρηση του Κτιρίου (εξαερισμός-θέρμανση-μόνωση)


Αυτά τα κείμενα υπέγραψαν 394 [345 το α) και 49 το β)] φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών αναγνωρίζοντας την εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης να μην κάνει απολύτως τίποτα για την ασφαλή επιστροφή όλων μας στους χώρους σπουδών μας.

Αυτές οι υπογραφές είναι η φωνή πολλών φοιτητών ακόμα που τρέμουν την εξεταστική. Η Κυβέρνηση είναι αδιάφορη για εμάς καθώς μας εκθέτει σε πολλαπλούς κινδύνους χωρίς να έχει προβλέψει για την υγεία την δική μας και των κοντινών μας προσώπων.

Οι Φοιτητές είμαστε υπερήφανοι, είμαστε υπεύθυνοι και η φωνή μας μετράει! Θέλουμε εξετάσεις με ασφάλεια και με το κύρος που αναλογεί στο Δημόσιο Ελληνικό πανεπιστήμιο!

Αν είσαι φοιτητής/-τρια της Φιλοσοφικής Αθηνών, μπορείς να υπογράψεις εδώ.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)