to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 05.09.2022

Κοινωνία

Συλλογή υπογραφών για τη διάσωση της Πλατείας Εξαρχείων

Η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα συλλογής υπογραφών - Κάτοικοι, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/ απευθύνουν αυτό το ψήφισμα στοντριες, επισκέπτες/τριες των Εξαρχείων Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών της Ελλάδας κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή


«Στα πλαίσια της πολύμορφης παρέμβασης για τη διάσωση της πλατείας Εξαρχείων σας στέλνουμε το κείμενο και την εφαρμογή συλλογής υπογραφών» γράφουν και συνεχίζουν: «Η πλατεία Εξαρχείων είναι διεθνές σύμβολο αντίστασης και πολιτικής ζύμωσης. Χαρακτηρίζεται από ταξική αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση, χωρίς φυλετικές διακρίσεις, συνύπαρξη και σεβασμό στην διαφορετικότητα των ανθρώπων, με οδηγό το όνειρο ενός κόσμου ισότητας και δικαιοσύνης. Διαχρονικά, υπήρξε σημείο αναφοράς για τους αγώνες LGBTQI+ και ένας ασφαλής χώρος για όλους τους καταπιεσμένους/ες, διωκόμενους/ες ή περιθωριοποιημένες προσωπικότητες.  

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ από την εμμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει με ένα κοινωνικά απορριφθέν έργο και να χρησιμοποιήσει την πλατεία μας, την πλατεία όλων των ανθρώπων, ως τρόπαιο και ορόσημο στην αποκλειστική ατζέντα της. 

Ο σχεδιασμένος σταθμός του μετρό θα καταστρέψει έναν από τους λίγους δημόσιους χώρους στο κέντρο της Αθήνας και τη μοναδική πλατεία της γειτονιάς. Εν μέσω μιας κλιματικής κρίσης, τα 70 ώριμα δέντρα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πλατεία θα θυσιαστούν για τη δημιουργία εισόδων στο μετρό, κυλιόμενων κλιμάκων και τσιμεντένιων κουτιών εξαερισμού, μετατρέποντας τον χώρο αναπνοής μας σε μια αστική έρημο. Σκόνη, θόρυβος και η μεγάλη κίνηση θα επιδεινώσουν περαιτέρω την καθημερινότητα της πυκνοκατοικημένης μας γειτονιάς. Ο προγραμματισμένος σταθμός του μετρό απέχει πολύ από όλα τα υπέργεια μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα επιταχύνει τη συνεχή, ανεξέλεγκτη αύξηση της αξίας των ακινήτων διώχνοντας έτσι τους σημερινούς ενοικιαστές και τις μικρές επιχειρήσεις, αλλάζοντας τον χαρακτήρα της γειτονιάς.  Η κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων είναι το αποκορύφωμα της βίαιης “αναβάθμισης” και τουριστικοποίησης του κέντρου της Αθήνας».

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ το ψήφισμα ΕΔΏ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)