to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 08.11.2016

πηγή: 902.gr

Κοινωνία

Σύλληψη του μέλους της ΚΝΕ έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς καταγγέλλει το ΚΚΕ

Μέλος της ΚΝΕ συνελήφθη τη Δευτέρα, μετά από καταγγελία του διευθυντή του 2ου Λυκείου Κιλκίς, «επειδή συζητούσε με τους μαθητές του σχολείου για την οργάνωση και το περιεχόμενο της κινητοποίησης που είχαν τα σχολεία της πόλη», όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ


Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ για τη σύλληψη του μέλους της ΚΝΕ έξω από το 2ο ΓΕΛ της πόλης αναφέρει:

«Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ καταγγέλλει τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ της ΤΟ Κιλκίς, χθες 7 Νοέμβρη, έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, Τάσου Χονδροματίδη, με την κατηγορία της "διατάραξης οικογενειακής ειρήνης" και "διέγερσης".

Το μέλος της ΚΝΕ, όπως και άλλοι ΚΝίτες και ΚΝίτισσες όλες τις προηγούμενες μέρες, τόσο στο Κιλκίς όσο και σε όλη τη χώρα, βρέθηκαν έξω από τα σχολεία συζητώντας με μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών αγώνων, με επίκεντρο την πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρας. Έτσι και εχθές, το μέλος της ΚΝΕ ήταν έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, διακινώντας και την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, όπου ήταν γραμμένα τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος.

Ο διευθυντής του Λυκείου με την εμφάνιση της ΚΝίτισσας έξω από το Λύκειο, της επιτέθηκε ζητώντας τα στοιχεία της και προσπαθώντας να της πάρει τις ανακοινώσεις από τα χέρια. Σχεδόν αμέσως έφτασε στο σημείο αστυνομική δύναμη, η οποία συνέλαβε την ΚΝίτισσα, την οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια τη μετέφεραν στην Εισαγγελία Κιλκίς, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 2 Δεκέμβρη 2016, με βάση την καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς.

Σε μια περίοδο όπου ο μαθητές βρίσκονται στους δρόμους, όπως και οι φοιτητές και σπουδαστές, όπου οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες οργανώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα, όπου οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προετοιμάζονται για πανελλαδικές απεργίες, διεκδικώντας όλοι μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις αποφάσεις Κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου, ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς παρέδωσε μαθήματα αυταρχισμού θέλοντας να δείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κινητοποιήσεων πρέπει να σταματήσει "εν τη γενέσει της".

Βέβαια ο συγκεκριμένος διευθυντής, στέλεχος του κρατικού μηχανισμού, δεν έχει δείξει τέτοιο ζήλο, όταν συγχωνεύονται ή κλείνουν τμήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια, όταν υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς και χάνονται ώρες μαθημάτων, όταν απολύονται εκπαιδευτικοί, όταν εκπαιδευτικοί μεταφέρονται από σχολείο σε σχολείο και γίνονται λάστιχο, όταν οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, όταν χορηγοί και εταιρείες αλωνίζουν μέσα και έξω από το δημόσιο σχολείο, όταν γονείς των μαθητών απολύονται ή μένουν για μήνες απλήρωτοι, όταν οι απόφοιτοι του λυκείου έχουν δώσει μια περιουσία στα φροντιστήρια και θα δώσουν άλλη μία για να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο κ.τ.λ.

Αντίθετα, προσπαθεί να μειώσει τις αντιδράσεις και να τρομοκρατήσει μαθητές και γονείς. Γιατί πώς αλλιώς να κρίνει κανείς την καταγγελία και την κλίση της αστυνομίας; Πώς αλλιώς να κρίνει κανείς την προσπάθειά του από τις προηγούμενες μέρες να μην κατέβουν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ στην κινητοποίηση, βάζοντας όριο στο πόσοι μπορεί να διαδηλώσουν; Ή πώς αλλιώς μπορεί να κρίνει κανείς τις 68 αποβολές με τις οποίες τιμώρησε το Φλεβάρη του 2012 μαθητές του ίδιου σχολείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στο Κιλκίς;

Είναι ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής συνειδητά στέκεται απέναντι από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, απέναντι από τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους, ενώ είναι σοβαρό ζήτημα η στάση που κρατάει απέναντί του η Διοίκηση, η Διεύθυνση ΔΕ, το ίδιο το υπουργείο.

Εξάλλου, σε παρέμβαση κλιμακίου της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στον ίδιο, όχι μόνο δεν φάνηκε μετανοιωμένος για την κίνησή του, αλλά σε έντονο ύφος ανέφερε ότι "κανένας δεν μπορεί να μοιράζει ανακοινώσεις έξω από το σχολείο", ενώ είπε ότι "απαγορεύεται σε πολιτικά κόμματα να μιλάνε στους εκπαιδευτικούς στο γραφείο καθηγητών", συμπληρώνοντας "ας τολμήσουν να έρθουν".

Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι τα γεγονότα της χθεσινής ημέρας δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε μια "κακιά στιγμή". Η ταχύτητα με την οποία η αστυνομία έφτασε στο σχολείο και πραγματοποίησε τη σύλληψη, το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε από την αρχή στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μαζί με δικηγόρο να μπει στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς, η προσπάθεια βουλευτή του ΚΚΕ για πάνω από μια ώρα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον αξιωματικό υπηρεσίας, η θέση της εισαγγελίας ότι "ναι μεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά δεν μπορεί να μπαίνει ζήτημα κατάληψης", δείχνουν ότι τουλάχιστον ήταν αποφασισμένο να παραπεμφθεί σε δίκη.

Με αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια από τη μία να φανεί ότι "δεν γίνεται τίποτα με τους αγώνες" και να καλλιεργηθεί η ηττοπάθεια μιας και όποιος αγωνίζεται θα στέλνεται στα δικαστήρια και από την άλλη να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας, ώστε να μην τολμάει κανένας να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Τους προειδοποιούμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους δεν θα περάσει.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να σταθούν απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές. Να διεκδικήσουν όλοι μαζί την Παιδεία και τη ζωή που μας αξίζει!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!»

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)