to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 02.07.2012

πηγή: https://left.gr/94

Διεθνή

Σύλληψη Ιταλού που ανέμιζε σημαία με σβάστικα στον τελικό του Euro

Στη σύλληψη ενός 23χρονου Ιταλού προχώρησε χθες το βράδυ η ιταλική αστυνομία, για αντίσταση κατά της αρχής. Ο νεαρός ανέμιζε ναζιστική σημαία και τραγουδούσε ύμνους για τον πρώην Ιταλό δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι, κατά την διάρκεια του τελικού του Euro 2012.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Corriere Della Sera, o 23χρονος βρισκόταν ανάμεσα σε πλήθος που παρακολουθούσε σε γιγαντοοθόνη τον τελικό του Euro 2012 που διεξήχθη χθες ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία.
 
Ο νεαρός εντοπίστηκε από κάμερες να τραγουδά το «Ντούτσε», κρατώντας μία σημαία με χιτλερική σβάστικα, ενώ είναι γνωστός για τις επαφές του με ακροδεξιές οργανώσεις.
 
Ταυτόχρονα, συνελήφθη και ένας 19χρονος φίλος του, ο οποίος εκτόξευε αντικείμενα κατά της οθόνης και του πλήθους, ενώ άλλα δύο άτομα που ήταν μαζί τους είχαν στην κατοχή τους πυροτεχνήματα.
 
Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος στη Ρώμη Μάρκο Μίκολι στράφηκε κατά του δημάρχου της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, προερχόμενου από τη νεοφασιστική Εθνική Συμμαχία:
 
«Από χθες περιμένουμε μια λέξη καταδίκης από τον δήμαρχο της Ρώμης για τις ναζιστικές σημαίες της ντροπής και τους ύμνους στον Ντούτσε στο Τσίρκο Μάσιμο, παρουσία του ίδιου του δημάρχου Αλεμάνο. Δυστυχώς, όμως, τουλάχιστον προς το παρόν ο λαλίστατος Αλεμάνο έχει μιλήσει για όλα, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει τις αποστάσεις από την τελευταία φασιστική ντροπή που έχει λερώσει την πόλη μας.
 
Συνειδητοποίησε τι συνέβαινε; Και γιατί δεν είπε τίποτα; Η αλήθεια είναι ότι με έναν τέτοιο δήμαρχο οι φασίστες στην πόλη νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και να πάνε στο Τσίρκο Μάσιμο με στολές Χίτλερ ή Μπενίτο Μουσολίνι».

Πηγή: Alterthess
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)