to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:50 | 22.11.2012

Διεθνή

Σύλληψη 55 Παλαιστινίων στη Δ. Όχθη με την κατηγορία της τρομοκρατίας

Ο στρατός συνέλαβε 55 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη με την κατηγορία της τρομοκρατίας.


Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν σήμερα 55 Παλαιστίνιους ένοπλους στη Δυτική Όχθη με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», ανακοίνωσε ο στρατός επικαλούμενος την ανάγκη της διεξαγωγής ερευνών στο κατεχόμενο έδαφος, μετά τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς χθες βράδυ, με την οποία τερματίστηκαν οκτώ ημέρες εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι κρατούμενοι είναι μέλη διαφόρων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, μεταξύ τους στελέχη του επιχειρησιακού τομέα των οργανώσεων. Κατηγορούνται ότι επιδόθηκαν σε «τρομοκρατική και βίαιη δράση» στη Δυτική Όχθη, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας «ότι θα διατηρήσει την τάξη και θα αποτρέψει την εισχώρηση τρομοκρατών σε ισραηλινές κοινότητες».

Η Δυτική Όχθη τελεί υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος έχει τη στήριξη των ΗΠΑ. Ωστόσο πολλοί κάτοικοί της είναι υποστηρικτές της ισλαμιστικής Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και απορρίπτει μια μόνιμη ειρήνη με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στις 14 Νοεμβρίου αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της ισλαμιστικής Χαμάς και άλλων ένοπλων οργανώσεων της Γάζας με σκοπό, όπως δήλωσε, να σταματήσει τις παλαιστινιακές επιθέσεις με ρουκέτες στο έδαφός του.

Στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης Αμυντικός Πυλώνας», δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά του στρατού, όταν αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη εξελίχθηκαν σε σύγκρουση με το στρατό. Εικάζεται ότι η χθεσινή βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, που προκάλεσε τον τραυματισμό 15 ανθρώπων, είναι πιθανόν να πραγματοποιήθηκε από Παλαιστίνιους ενόπλους που εισχώρησαν στη Δυτική Όχθη για να προσεγγίσουν το στόχο τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)