to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 28.02.2013

Κοινωνία

Σύλληψη 20χρονου για ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις

Στη σύλληψη ενός 20χρονου για σωρεία δολοφονικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών σε Μεταμόρφωση, Ηράκλειο και Λυκόβρυση προχώρησαν αστυνομικοί το απόγευμα της Τετάρτης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 20χρονος, μαζί με άλλους ομοίους του που αναζητούνται, κατηγορείται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίθεση έγινε στις 10 του περασμένου Σεπτέμβρη και οι άλλες τρεις στις 22 του ίδιου μήνα. Στην πρώτη επίθεση, ο κατηγορούμενος με άλλα οκτώ φασιστοειδή είχαν επιτεθεί σε δύο μετανάστες, που δούλευαν σε κουρείο στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση, τους οποίους και τραυμάτισαν με μαχαίρι. Μάλιστα, είχαν μαχαιρώσει και έναν Έλληνα πελάτη που είχε αντιδράσει ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στο μαγαζί με βόμβα μολότοφ.

Στις άλλες τρεις επιθέσεις που πραγματοποίησε το «τάγμα εφόδου» στις 22 Σεπτέμβρη, είχαν μαχαιρώσει και ληστέψει δύο μετανάστες σε στάση λεωφορείου στη Λ. Ηρακλείου στο Ηράκλειο, είχαν κλέψει τη μοτοσικλέτα δύο Πακιστανών, ανατρέποντάς τους εν κινήσει (και η οποία βρέθηκε λίγες μέρες μετά καμένη) και είχαν τραυματίσει και κλέψει στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση δύο μετανάστες.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται τόσο για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ακροδεξιών όσο και για το αν συμμετείχε και σε άλλες ρατσιστικές επιθέσεις, από τις πολλές που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία του, αλλά και τα στοιχεία του. 

Πηγή: 902.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)