to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 31.01.2016

Κοινωνία

Συλλήψεις δύο φερόμενων ως τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ ερευνούν την διαδρομή και τον τελικό προορισμό, καθώς και τις δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι σχεδίαζαν να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία.


Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ έχουν μπει δύο άτομα, ένας 30χρονοςΒόσνιος και ένας 20χρονος από την Υεμένη με σουηδικά διαβατήρια, που συνελήφθησαν την Πέμπτη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αλεξανδρούπολη, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν στις αποσκευές τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου με μεγάλο μήκος και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης. Οι δύο συλληφθέντες, που κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών ενώ έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ ερευνούν την διαδρομή και τον τελικό προορισμό, καθώς και τις δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι σχεδίαζαν να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία, όταν βρέθηκαν στην οικία του στοιχεία προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης και συγκεκριμένα, ποσότητα εκρηκτικών υλών και μια ζώνη με εκρηκτικά παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούν οι βομβιστές - καμικάζι. Επίσης είχε βρεθεί βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν άτομο με κουκούλα να προαγγέλλει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο. Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο βίντεο φέρεται ότι ο κουκουλοφόρος ήταν ο 30χρονοςΒόσνιος. Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του σε συγκεκριμένη ομάδα. Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση στη Βοσνία. Εξέτισε ένα μέρος της ποινής του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Αμέσως μετά πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)