to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:12 | 25.03.2015

Διεθνή

Συλλέχθηκαν δεδομένα από το πρώτο «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings

Δεδομένα από το πρώτο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άτομα, κατάφεραν να συλλέξουν εμπειρογνώμονες, ελπίζοντας ότι αυτά θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.


Αντικρούοντας δημοσίευμα των New York Times που ήθελε να μην έχουν συλλεχθεί δεδομένα από το πρώτο μαύρο κουτί, η υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (BEA) ανακοίνωσε ότι κατάφερε να συλλέξει τα ηχητικά δεδομένα (καταγραφές φωνών από το πιλοτήριο), χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνουν αυτά. 

«Καταφέραμε να πάρουμε κάποια ηχητικά δεδομένα -πρόκειται για αρχεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με το τι συνέβη» είπε ο Ρεμί Ζούτι, εκπρόσωπος της BEA.

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα χρειαστεί καιρός μέχρι να εξεταστούν τα δεδομένα του μαύρου κουτιού.

Το τελευταίο μήνυμα του αεροσκάφους στον πύργο ελέγχου φαίνεται πως ήταν ένα μήνυμα ρουτίνας που επιβεβαίωνε την πορεία του.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το δεύτερο μαύρο κουτί. Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε από το σημείο της συντριβής ότι βρέθηκε μόνο η θήκη του, χωρίς δεδομένα, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, αργότερα, ο εκπρόσωπος της BEA είπε ότι δεν έχει βρεθεί το δεύτερο μαύρο κουτί.

Ο Ζούτι δήλωσε ότι το γεγονός ότι το αεροσκάφος της Germanwings έχει διαλυθεί σε εκατοντάδες κομμάτια που έχουν σκορπιστεί στις γαλλικές Άλπεις δεν «δείχνει» έκρηξη στον αέρα και τόνισε ότι φαίνεται πως το αεροπλάνο «πετούσε μέχρι το τέλος».

Η καθοδική πορεία διήρκεσε περίπου 10 λεπτά και το αεροσκάφος συνετρίβη ενώ ταξίδευε με υψηλή ταχύτητα.

Το αεροπλάνο έχει συντριβεί σε μία απρόσιτη περιοχή, με αποτέλεσμα το έργο της περισυλλογής των σορών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο. 

Κομμάτια έχει γίνει το αεροσκάφος στις Άλπεις, «τίποτε δεν δείχνει τρομοκρατία»

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί οι εθνικότητες των επιβατών. Η πλειοψηφία είναι γερμανοί πολίτες (συνολικά 72), ανάμεσά τους και ο γερμανός από το Καζακστάν τραγουδιστής της όπερας Όλεγκ Μπριγιάκ. Τουλάχιστον 51 Ισπανοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μία μητέρα με το μωρό της. 

Τρεις Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ενώ σκοτώθηκαν ένας Βέλγος, ένας Ολλανδός και ένας Δανός. Δύο Αμερικανοί (μία μητέρα και η κόρη της) επέβαιναν επίσης στο αεροσκάφος, σύμφωνα με την Germanwings, καθώς και δύο πολίτες από την Αργεντινή, δύο από την Κολομβία και δύο από τη Βενεζουέλα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)