to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 27.03.2019

Κοινωνία

Παναττικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων


Ολοκληρώθηκε το παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, το οποίο πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις με βασικά αιτήματα την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα, την αποκατάσταση των συντάξεων και τη δημόσια δωρεάν υγεία. Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό η οποία προγραμματίστηκε για το ερχόμενο Σάββατο στη 1.00 μ.μ.

«Είμαστε στο δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Οι συντάξεις μας, τα φάρμακα, η υγεία κι ό,τι πρέπει να έχουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, το διεκδικούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να παίζει στις πλάτες μας, παιχνίδια για τις προεκλογικές της ανάγκες», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης. Και προσέθεσε: «Να δοθούν λοιπόν πίσω τα δώρα μας άμεσα, να δοθούν ό,τι μας οφείλουν από τα αναδρομικά, να δοθούν πίσω οι συντάξεις μας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, να παίρνουμε τα φάρμακα χωρίς να πληρώνουμε γιατί τα έχουμε πληρώσει».

«Σε αυτόν λοιπόν το δρόμο θα πορευτούμε και αυτά θα θέσουμε στον πρωθυπουργό στη 1.00 το Σάββατο που θα έχουμε συνάντηση μαζί του. Θέλουμε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό γιατί όλα μας τα δικαιώματα που διεκδικούμε είναι δίκαια και τα έχουμε πληρώσει. Περιμένουμε τις δικές τους απαντήσεις», κατέληξε ο κ. Κουμπούρης.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)