to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:12 | 03.10.2016

Κοινωνία

Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Αθήνα - Ένταση και χημικά από τα ΜΑΤ στη Βασιλίσσης Σοφίας (ενημέρωση-βίντεο)

Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών όταν ομάδα των διαδηλωτών επιχείρησε, σπρώχνοντας μία κλούβα, να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό που σχηματίστηκε με κλούβες στη συμβολή της Ηρώδου Αττικού με τη Βασ. Σοφίας - «Μετά το σημερινό περιστατικό, απαγορεύεται κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων», η εντολή του υπουργείου


(φωτογραφία: @makisSinodinos)

Τελευταία εξέλιξη: Κατόπιν επικοινωνίας του Αλ. Τσίπρα με τον αρμόδιο υπουργό, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι «μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Το περιστατικό:

Ένταση επικράτησε για λίγη ώρα στην πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου. Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών όταν ομάδα των διαδηλωτών επιχείρησε να περάσει προς την Ηρώδου Αττικού, προσπαθώντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ να ρίξει, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη. 

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, ωστόσο ένας μικρός αριθμός από τους συνταξιούχους παραμένει στο σημείο, επιμένοντας η αντιπροσωπεία τους να γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Στο παρακάτω tweet, ακόμα ένα στιγμιότυπο από τη στιγμή της έντασης:

«Μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι «αριστεροσύνης» και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ απήυθυναν κάλεσμα «να μη λείψει κανείς» από τις κινητοποιήσεις «ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, την Υγεία και την περίθαλψη».

Από τη μαζική, μαχητική πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα

(φωτογραφία: 902.gr)

Πλάνα από τη συγκέντρωση, νωρίτερα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης:

«Οι ασφαλιστικές εισφορές δεκαετιών -τα δικά μας λεφτά- κινδυνεύουν να χαθούν. Η εξαθλίωση των συνταξιούχων βαθαίνει. Κανένας δεν δικαιολογείται να μένει απαθής ή να παραπονιέται από το καναπέ του, γι’ αυτή την κατάσταση», αναφέρουν οι συνταξιούχοι σε ανακοίνωσή τους.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)