to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 11.02.2015

Κοινωνία

Συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, 20 μήνες μετά το "μαύρο"

Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή οργάνωσαν η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες, "για να απαιτήσουμε όλοι μαζί να ξανανοίξει η ΕΡΤ τώρα, σαν ένα πρώτο βήμα στον αγώνα να ξηλωθούν όλες οι μνημονιακές επιθέσεις, για να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι στις δουλειές τους.


Φωτογραφία: 

Νεότερη ενημέρωση:

Οι συγκεντρωμένοι για τους 20 μήνες από το "μαύρο" κατεβαίνουν Σύνταγμα να ενωθούν με το μεγάλο συλλαλητήριο

___________

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται από το απόγευμα, κάτω από συνεχή χιονόπτωση, στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, από πρώην εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, μέλη πολιτικών φορέων και σωματείων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 μηνών από το κλείσιμο του πρώην φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Με κεντρικό σύνθημα "Όχι στο μαύρο των εκβιασμών", οι διαδηλωτές αποφάσισαν να δώσουν στο συλλαλητήριο «χαρακτήρα κατά των εκβιασμών των δανειστών», στηρίζοντας -όπως τονίζουν- με αυτό τον τρόπο τα «αυθόρμητα λαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα στο Σύνταγμα και αλλού».

Όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό κάλεσμα, «οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν με τον πλέον επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας πραγματικός δημόσιος πυλώνας ενημέρωσης, ο οποίος θα πληροφορεί υπεύθυνα τον λαό κόντρα στην προπαγάνδα των ιδιωτικών φιλομνημονιακών μέσων».


Σημειώνεται πως χθες το βράδυ ο αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ Νίκος Παππάς ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ότι σε διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυση της ΕΡΤ, που θα δημιουργεί ένα διαυγές και κατοχυρωμένο νομικό πλαίσιο, χωρίς ρεβανσισμούς, προχειρότητες και μαύρο στις οθόνες. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ γιατί ο λαός αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ. Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας θα κλείσει» είπε.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)