to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 06.11.2021

Κοινωνία

Συλλαλητήριο πληγέντων από φυσικές καταστροφές στο Σύνταγμα

«Σε κάθε βροχή η ίδια ιστορία, η υγεία του λαού δεν είναι λοταρία» φωνάζουν οι διαδηλωτές. Διεκδικούν το αυτονόητο, μέτρα στήριξης για να μείνουν στον τόπο τους, τα χωράφια και τα χωριά τους, πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.


Πληγέντες από φυσικές καταστροφές από μια σειρά περιοχές της χώρας (Εύβοια, Αττική, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κρήτη) δίνουν το «παρών» καθώς η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν, είτε από πυρκαγιές αρχικά, είτε από πλημμύρες στη συνέχεια, παραμένει τραγική με τα προβλήματα να ξεχειλίζουν και να καθιστούν δύσκολη τη ζωή των λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά, εξαιτίας της ανυπαρξίας ολοκληρωμένου σχεδιασμού προστασίας τους από τον κρατικό μηχανισμό που στη λογική «κόστους – οφέλους» αφήνει απροστάτευτα τα λαϊκά νοικοκυριά.

«Φωτιά – πλημμύρα και σεισμός, διεκδικούμε πίσω τo ίδιο μας το βιος» και «μέτρα προστασίας και αντιπλημμυρικά, στέγαση, εισόδημα, για όλους μας δουλειά» φωνάζουν οι διαδηλωτές, ενώ σε μία συμβολική κίνηση πυρόπληκτοι παραγωγοί από την Πελοπόννησο άδειασαν στο πλάι της εισόδου του κοινοβουλίου πατάτες και σταφίδες.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε σε ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα μέσα του περασμένου μήνα, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας και τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και Επιτροπών Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές, από όλη τη χώρα.

H ανακοίνωση και το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας

«Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση φορέων του Ν. Χανίων στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας για αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής μας. Την Πέμπτη 28/10 κατέφθασαν στο Αρκαλοχώρι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τους μαζικούς φορείς των Χανίων Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων, Σωματείο Επισιτισμού, Σωματείο Τροφίμων-Ποτών και Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ενώ ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων πρόσφερε 200 κιλά κρέας παραγωγής των μελών του.

Υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία των φορέων, ο Νίκος Πατεράκης, μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τους φίλους μας από τα Χανιά, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας για βοήθεια στους σεισμοπαθείς. Η αλληλεγγύη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι όπλο. Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι έχουν βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, σε αυτή την πληγή, που σημάδεψε τον τόπο. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς».

Την Παρασκευή 29/10, το Σάββατο 30.10 και την Κυριακή 31/10 πραγματοποιήθηκαν περιοδείες της Συντονιστικής Επιτροπής Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα χωριά Γαλατάς, Βόνη, Ζωφόροι, Πατσίδερος, Χουμέρι, Αρχοντικό, Λευκοχώρι και Κάτω Πουλιές, για τη διανομή του κρέατος και την ενημέρωση των κατοίκων για τη δράση της Συντονιστικής Επιτροπής, καλώντας τους να οργανωθούν στα χωριά τους για να δυναμώσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων.

Επίσης, έγινε κάλεσμα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο επιτροπών πληγέντων από φυσικές καταστροφές που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας, το Σάββατο 6/11 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετέχει η Συντονιστική Επιτροπή Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας, καλώντας τους κατοίκους να δηλώσουν συμμετοχή μέσω των τηλεφώνων επικοινωνίας της Γραμματείας, για να διασφαλιστεί η φθηνότερη μικρότερη δυνατή συμμετοχή στα ναύλα για το ταξίδι μετ’ επιστροφής στην Αθήνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ, 6/11 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ».

(φωτ. 902.gr)

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, atexnos.gr, 902.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)