to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συλλαλητήριο κατά των βαρόνων των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη

«Το καθεστώς της τραγικής ανασφάλειας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με νέες απολύσεις, υποχρεωτικές ατομικές συμβάσεις, συνεχείς μειώσεις αποδοχών και τις αποφασισμένες ήδη συγχωνεύσεις – με συνέπεια την κατάργηση νέων θέσεων εργασίας - δεν μπορεί να συνεχιστεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

«Οι εργαζόμενοι του κλάδου της Ενημέρωσης θα ενωθούν με τις συγκεντρώσεις των άλλων εργαζομένων, συγκροτώντας τη μεγάλη διαδήλωση με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας και των άλλων Ομοσπονδιών και Ενώσεων της Ενημέρωσης να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους απ’ όλη την Ελλάδα, για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Τα τελευταία νομοθετήματα - κατ’ εντολή των βαρόνων των media - που πέρασαν εν κρυπτώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, βάζουν ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας σύστημα και στην απασχόληση. Η απόκρυψη των αντιδημοσιογραφικών ρυθμίσεων από το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής, και κάποιους «πρόθυμους» σχολιαστές ή παρουσιαστές, φανερώνει και το μέγεθος της συνενοχής τους.

Κατά τη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο επανέλαβε την πάγια θέση του να αγωνιστεί για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών οργανισμών του κλάδου, αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και ανακούφιση των διαρκώς αυξανομένων ανέργων, αλλά και των τύποις εργαζομένων σε πολλά ΜΜΕ, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Το καθεστώς της τραγικής ανασφάλειας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με νέες απολύσεις, υποχρεωτικές ατομικές συμβάσεις, συνεχείς μειώσεις αποδοχών και τις αποφασισμένες ήδη συγχωνεύσεις – με συνέπεια την κατάργηση νέων θέσεων εργασίας – δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η ΠΟΕΣΥ θα αντιδράσει με όλα τα μέσα της και όλους τους αγωνιστικούς τρόπους, ξεκινώντας από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και με ορμητήριο την ΕΤ3.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, η ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ δρομολογούν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Γραμματεία της ΠΟΕΣΥ, στο τηλέφωνο 210-3639881.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)