to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 27.02.2020

Κοινωνία

Συλλαλητήρια το απόγευμα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 18.30 στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις αλλά και στα νησιά


Για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου Βρούτση και τη μη ψήφισή του σήμερα από τη Βουλή βγαίνουν στους δρόμους ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ που εκφράζει την αντίθεσή της «στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικεί «καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα» και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

«Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων, όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.

Καλούν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 18.30 στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις αλλά και στα νησιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)