to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 05.02.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Συκοφαντίες κατά ΣΥΡΙΖΑ από τη Νίκη Κεραμέως - «Παρακινεί στην ανομία φοιτητές και πανεπιστημιακούς»

Η Νίκη Κεραμέως απέφυγε να δώσει απαντήσεις για το αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και προτίμησε να συνδέσει το ΣΥΡΙΖΑ με την ανομία


Στην προσφιλή τακτική της Νέας Δημοκρατία, αυτή της διαστρέβλωσης και παραποίησης της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε καταφύγιο η Νίκη Κεραμεως, αντί να δώσει εξηγήσεις για το νομοσχέδιο που αποδοκιμάζεται από το σύνολο της κοινωνίας.

Η υπουργός Παιδείας αντί να δώσει απαντήσεις στην αντιπολίτευση, τους φοιτητές, τους πρυτάνεις ακόμη και στους αστυνομικούς υπαλλήλους, επιδόθηκε στο να φτιάχνει σενάρια ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται σε όλους ένα πτυχίο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπόσχεται σε όλους ένα πτυχίο, ασχέτως αν θα μπορέσουν να το αποκτήσουν τελικά, ασχέτως αν το πτυχίο αυτό θα έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Εμείς αναβαθμίζουμε τις σπουδές στα Πανεπιστήμια, μεταρρυθμίζουμε ριζικά την επαγγελματική εκπαίδευση: δίνουμε αξία στα πτυχία των νέων, δημιουργούμε εναλλακτικές επιλογές πραγματικής κοινωνικής ανέλιξης» υποστήριξε η Ν. Κεραμέως.

Η υπουργός ισχυρίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, «παρακινεί στην ανομία ώστε να κουρελιαστει ο νόμος" και «εκπέμπει μήνυμα επιβράβευσης της παραβατικότητας και της ανομίας εντός και εκτός Πανεπιστημίων».

Υποστήριξε ακόμη πως με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση «δίνει αξία στα πτυχία των νέων», ενώ δεν απάντησε επί της ουσίας των ζητημάτων που εγείρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ακολουθώντας και πάλι την τεθλασμένη οδό, η υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αντί καταδίκης επέλεξε την επιδοκιμασία» και λειτούργησε ως «συνήγορος» των δραστών, καθώς θυμήθηκε τα τρικάκια στο γραφείο της.

Αυτό προκάλεσε την οξεία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με την Μερόπη Τζουφη να σημειώνει πως «δεν θα επιτρέψουμε να μας συκοφαντεί και να μας περιγράφει ως ηθικούς αυτουργούς».

Συνεχίζοντας τη συκοφάντηση η υπουργός απεθυνόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα ότι δηλαδή οι προτεινόμενες ρυθμίσεις «οδηγούν τους υποψηφίους στα Κολλέγια», κι αναρωτήθηκε: «ο μόνος εναλλακτικός δρόμος στα Πανεπιστήμια είναι τα Κολλέγια; Η δημόσια εκπαίδευση σας λέει κάτι; Τα Δημόσια ΙΕΚ σας λένε κάτι; Γιατί τέτοια απαξίωση; Γιατί τέτοια υποτίμηση;».

Κλείνοντας η Νίκη Κεραμέως επέμεινε στο ίδιο µοτίβο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, «όταν επιλέγετε την  ειρωνεία αντί για την καταδίκη τέτοιων πράξεων, όταν επικαλείστε ότι 35χρονοι που πετάνε τρικάκια είναι ημιπιτσιρικάδες, όταν στέλνετε ξεκάθαρο μήνυμα ανυπακοής στους νόμους και δη από βουλευτές του κοινοβουλίου όπως ο κ. Φίλης, όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν κατά συρροή δολοφόνους, όταν βουλευτές σας επιβραβεύουν τη διάρρηξη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο με αλυσοπρίονο, τότε ο κατήφορος είναι ολισθηρός και η έκβαση επικίνδυνη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)