to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:44 | 02.03.2021

Κοινωνία

«Συγνώμη λάθος» και ...καθάρισε το facebook - Eπανεμφάνισε τις δημοσιεύσεις των φωτορεπόρτερ

«Λυπούμαστε για το λάθος», έγραψε η «ομάδα υποστήριξης» του facebook στη μία εκ των τριών (τουλάχιστον...) επαγγελματιών φωτορεπόρτερ (Λώλου, Μπόλαρη και Παρτσάλη) των οποίων τις δημοσιεύσεις με φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον γνωστό απεργό πείνας «έκοψε» χθες, Δευτέρα, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλές εξηγήσεις. Κάνοντας μια τρύπα στο νερό, βεβαίως, καθώς μετά το «κατέβασμα» οι φωτογραφίες τους κοινοποιήθηκαν από εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άλλους χρήστες


«Λυπούμαστε για το λάθος. Ελέγξαμε και πάλι τη δημοσίευσή σας και όντως ακολουθεί τους Όρους της κοινότητάς μας», έγραψε η ομάδα υποστήριξης του facebook στην επαγγελματία φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, όπως έκανε γνωστό η ίδια σε ανάρτησή της πριν λίγο, επαναφέροντας τη χθεσινή της δημοσίευση με φωτογραφίες από τη συγκέντρωση υποστήριξης του κρατούμενου απεργού πείνας Δημ. Κουφοντίνα, την οποία είχε «κατεβάσει».

Θύματα της ίδιας λογοκριτικής πρακτικής, σε επαγγελματίες μάλιστα φωτορεπόρτερ, έπεσαν και ο Μάριος Λώλος και ο Λευτέρης Παρτσάλης (όπως και δεκάδες άλλοι χρήστες που απλώς ανέβασαν φωτογραφίες από την ίδια διαδήλωση) - που επίσης έχασαν την πρόσβαση στο προφίλ τους για 24 ώρες σαν «ποινή». Ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος,  μιλώντας στο left.gr επισήμανε χαρακτηριστικά πως «τέτοιες κινήσεις απειλούν ευθέως την ελευθερία του λόγου, οφείλουν να παρέμβουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις».

Το πιθανότερο βέβαια, είναι πως το facebook (και όσοι, άγνωστο ακόμα ποιοι, έχουν διαχειριστική σχέση με τα τεκταινόμενα  στην ελληνική σφαίρα του...), είχαν να αντιμετωπίσουν ένα κύμα διαμαρτυριών, που πήρε τη μορφή τόσο αναρτήσεων διαμαρτυρίας (στα ελληνικά και στα αγγλικά) το ίδιο το μέσο, όσο και με αναδημοσιεύσεις των φωτογραφιών που κάποιος ...κύριος Αλγόριθμος (όπως εύστοχα επισημάνθηκε χιουμοριστικά...) έσπευσε να κρύψει γιατί κάποιοι δυσαρεστούνταν.

Για την ιστορία, λοιπόν, στους συνδέσμους θα βρείτε τις αναρτήσεις του Μάριου Λώλου, της Τατιάνας Μπόλαρη και του Λευτέρη Παρτσάλη που ο κ. Αλγόριθμος ξανάκανε ορατές από το μεσημέρι της Τρίτης.

Και ακριβώς εδώ παρακάτω, την (πικρά) ξεκαρδιστική ανάρτηση της Τατιάνας Μπόλαρη για τη σημερινή (Tρίτη 2/3) συγκέντρωση υποστήριξης στο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα - αν βεβαίως, ο κ. Αλγόριθμος διατηρεί κάποιο ίχνος χιούμορ και δεν κατεβάσει για έλεγχο τις σχετικές αναρτήσεις της φωτορεπόρτερ:

(για περισσότερα, πριν και μετά,στο προφίλ της @Tatiana Bolari)

H ανακοίνωση της ΕΦΕ πριν ...ανανήψει το facebook

Mε αφορμή τη λογοκρισία του Facebook, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εξέδωσε την Τρίτη (2/3) ανακοίνωση καταγγέλλοντας το συμβάν, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Για την λογοκρισία

Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄».

Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο απ΄ αυτό. Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία».

Αλ.Π.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)