to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 04.02.2018

Κοινωνία

Σύγκρουση των ΜΑΤ με την περιφρούρηση του ΝΑΡ μπροστά από τα γραφεία του

Την περιφρούρηση των ΝΑΡ μπροστά από τα γραφεία τους προσπάθησαν να σπάσουν λίγο νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ


(φωτ.: @ChristofakisN)

H επίθεση των ΜΑΤ σημειώθηκε λίγο μετά τις 4, χρησιμοποιοώντας χημικά κατά των μελών της περιφρούρησης. Το επεισόδιο έληξε λίγο μετά.

Σε ανακοίνωσή της πριν λίγο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ αναφέροντας:

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απροκάλυπτη επίθεση στα γραφεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) από δυνάμεις των ΜΑΤ, σήμερα 4/2 στις 4:30 μ.μ.

 
Συγκεκριμένα, ενώ μέλη και φίλοι του ΝΑΡ βρίσκονταν μπροστά στα γραφεία για την περιφρούρηση του χώρου από ενδεχόμενες φασιστικές επιθέσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης μετά το εθνικιστικό συλλαλητήριο, δέχτηκαν την επίθεση της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Τζώρτζ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό, έκαναν επίθεση χρησιμοποιώντας χημικά, χτυπώντας και τραυματίζοντας νεολαίους και εργαζόμενους, φτάνοντας μέχρι την είσοδο των γραφείων, από όπου και απωθήθηκαν από την περιφρούρηση».
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσθέτει: «Ήταν η ίδια αστυνομία που δεν πρόλαβε να «περιφρουρήσει» το αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός από την επίθεση των φασιστών, η ίδια αστυνομία που μετά το εθνικιστικό συλλαλητήριο έχει αφήσει ομάδες φασιστών να ψάχνουν τους επόμενους "στόχους" τους» και καταλήγει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτήν την εγκληματική επίθεση.  Οι επιθέσεις αυτές όχι μόνο δεν πτοούν τον κόσμο του αγώνα αλλά τον ατσαλώνουν για να συνεχίσει πιο αποφασιστικά την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση, τα μνημόνια, τον εθνικισμό το φασισμό και τους υπηρέτες τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)