to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σύγκρουση με την πραγματικότητα

Είναι στο χέρι μας, στο χέρι όλων των προοδευτικών πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα, να αλλάξει αυτή η εφιαλτική πολιτική πραγματικότητα


Ασφάλεια και ανθεκτικότητα. Λέξεις-κλειδιά για ένα σύγχρονο κράτος που μπορεί να προστατεύει τους πολίτες του και να αντιμετωπίζει, επίσης, τις -όλο και πιο συχνές στην εποχή μας- κρίσεις. Στην πράξη αυτό συνδέεται με τις δημόσιες υποδομές και τα δημόσια δίκτυα. Αυτά που κατ’ αρχάς η τρόικα με Μνημόνια και αμέσως μετά η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς Μνημόνια βιάστηκαν να εξαφανίσουν. Με τρόπο οργανωμένο, σαφή προγραμματισμό και αμείλικτο σχεδιασμό: συρρίκνωση πόρων, απαξίωση υποδομών, συκοφάντηση εργαζομένων, απολύσεις στελεχών, συκοφάντηση παραγόμενου έργου, κατάρρευση, ιδιωτικοποίηση. Αυτή είναι η μέθοδος -όχι μόνο στην Ελλάδα- ιδιωτικοποίησης από τους λίγους ισχυρούς και τους άριστους φίλους τους του τεράστιου δημόσιου πλούτου υποδομών και δικτύων.

Το είδαμε παλαιότερα στην Ολυμπιακή, στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ, το είδαμε στη ΔΕΗ, το βλέπουμε σήμερα στο ΕΣΥ, στις δομές της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στην ψηφιοποίηση του κράτους, στις ανεξάρτητες Αρχές. Θα το δούμε αύριο -προετοιμάζεται σήμερα- στη διαχείριση του νερού και του παραθαλάσσιου περιβάλλοντος (εν μέσω εθνικού πένθους κατατέθηκε το σχετικό νομοσχέδιο). Αυτής της εγκληματικής μεθοδολογίας καλύτεροι μαθητές είναι ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής γεννούν ανασφάλεια, φόβο για το αύριο, προετοιμάζουν τους πολίτες για μια δυστοπική πραγματικότητα χωρίς δημόσια Υγεία, Εκπαίδευση, με πανάκριβη ενέργεια και μεταφορές, υπερκατανάλωση φυσικών πόρων και ανεξέλεγκτη λειτουργία διανομής μόνο για τους έχοντες.

Μια απάνθρωπη κοινωνία τεράστιων ανισοτήτων και εγκληματικής αδιαφορίας για τους πολίτες που δεν ανήκουν στην κάστα των ισχυρών. Αυτή είναι η πραγματικότητα της σημερινής κυβέρνησης. Χωρίς τα στολίδια των «μεγάλων επενδύσεων», που όλο έρχονται αλλά δεν κάθονται, και των «καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας», που αγγίζουν και δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

Αυτή η εφιαλτική πραγματικότητα συγκρούστηκε στους δρόμους και στις πλατείες με την πραγματικότητα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα, σε συνθήκες πένθους και οργής για τους 57 ανθρώπους που έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους και ανασφάλειας για τις ιδέες μας, τις ζωές μας, για την καθημερινή μας επιβίωση, για όλο αυτό που συντελείται αργά και σταθερά σε κλειστά γραφεία με κυβερνητικές εντολές και καθοδήγηση εδώ και 4 χρόνια. Είναι στο χέρι μας, στο χέρι όλων των προοδευτικών πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα, να αλλάξει αυτή η εφιαλτική πολιτική πραγματικότητα.

Η συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων δείχνει μονόδρομος, η μόνη διέξοδος, η απάντηση για το χτίσιμο μιας χώρας που μπορεί να προστατεύει τους πολίτες της και να φροντίζει για το μέλλον της, που να μπορεί να απαντά σε κρίσεις, που φτιάχνει και λειτουργεί υποδομές για το δημόσιο συμφέρον με επίκεντρο τον πολίτη και την ασφάλειά του. Αυτό είναι το μήνυμα του βασικού κορμού της προοδευτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του προγράμματός του.

* Ο Διονύσης Καλαματιανός είναι βουλευτής Ηλείας, αναπλ. τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)