to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:45 | 03.05.2018

Πολιτική

Σφοδρή σύγκρουση διαρκείας με το «μαύρο μέτωπο»

Νέο ηγετικό παράγοντα του «μαύρου μετώπου» και πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, συνεχίζοντας τις επίμονες ερωτήσεις για τη σχέση του με το Μοσχάτο, την offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη και τα κορυφαία σκάνδαλα για τα οποία συνεχίζει να σιωπά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Σε υποβολέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύεται ο Β. Μαρινάκης, λίγο μετά το  μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα στον Δημ. Τζανακόπουλο. 

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της μεταφοράς των 2, 1 τόνων ηρωίνης από το πλοίο Noor 1, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι επιδιώκει να καταστήσει τη χώρα χειρότερη από την «Κολομβία και τη Βενεζουέλα μαζί» και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαοσύνη ενώ, ανέφερε ότι «έχει βοηθήσει την κυβέρνηση».

H  Νέα Δημοκρατία έσπευσε να υιοθετήσει την επιχειρηματολογία Μαρινάκη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συναλλάσσεται «με συγκεκριμένα συμφέροντα», επιδιώκοντας -σύμφωνα πάντα με την αξιωματική αντιπολίτευση να κτίσει το δικό της καθεστώς.

Μάλιστα, η Ν.Δ. αναφερόμενη στο θέμα του κ. Μαρινάκη, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχουν συναντηθεί και τι ακριβώς συζήτησαν. Επίσης, κάλεσαν τον κ. Μαρινάκη να τοποθετηθεί για το ποια βοήθεια έχει προσφέρει στην κυβέρνηση.  
 
«Σημασία δεν έχει εάν ο Πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους», απάντησε με νόημα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Το Μαξίμου κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ., εάν θέλει να μάθει το περιεχόμενο της συνάντησης Τσίπρα - Μαρινάκη, να τηλεφωνήσει «στον κουμπάρο του». 
 
«Εχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης kai βρίσκονται σε "πανικό" ο ίδιος και το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τον υποστηρίζει», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 
Επίσης, το Μαξίμου αναφέρθηκε εκ νέου σε υποθέσεις σκανδάλων (όπως Siemens, ΚΕΕΛΠΝΟ Novartis), καθώς και στην εταιρεία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας:
 

1. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να αρθρώνουν τη λέξη offshore τη στιγμή που για δέκατη μέρα δεν έχουν απαντήσει στο απλό ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017;

2. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, κράτος δικαίου και Δικαιοσύνη, τη στιγμή που διαχρονικά εμπλέκονται σε ατελείωτα σκάνδαλα. Από τη Siemens και τα "δώρα" του κ. Χριστοφοράκου, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα της και τα Μέσα ενημέρωσης μέχρι τον Κήρυκα Χανίων του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Όσο και να πασχίζουν, η προσπάθεια εξίσωσής τους με ανύπαρκτες υποθέσεις είναι κωμική. 

«Στόχος του μαύρου μετώπου είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού», το πολιτικό συμπέρασμα του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο ταυτίζει Μαρινάκη και ΝΔ. 

Μάλιστα, με ένα μακροσκελές άρθρο που ανήρτησε στο Facebook, ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, θέτει σοβαρά ερωτήματα όχι για το «πρόσωπο Μαρινάκη» αλλά για το τι ακριβώς εκπροσωπεί ο επιχειρηματίας που το βράδυ της πρωτομαγιάς επιτέθηκε με μια μπερλουσκονικής ρητορικής επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Θ. Καρτερός τονίζει μεταξύ άλλων ότι η σύγκρουση με αυτά που εκπροσωπεί ο Μαρινάκης θα είναι διαρκείας και έντονη:

«Οι δυο Ελλάδες τελικώς, πάλι. Αυτές είναι που συγκρούονται. Η Ελλάδα του παλιού, που μας οδήγησε στα οχτώ μαύρα χρόνια. Και η Ελλάδα του νέου, που αντιστέκεται, ονειρεύεται, θέλει να χαράζει τον δρόμο της χωρίς υποδείξεις, βαρόνους, νταβατζήδες, διαπλεκόμενους, προστάτες.

Αυτή η σύγκρουση θα γίνεται ακόμα πιο σφοδρή, όσο πλησιάζει το τέλος της μαύρης περιόδου των μνημονίων. 

Το σύστημα Μαρινάκη, με τους ακολούθους και τα τάγματά του, με Θέμους, Αλαφούζους, Μητσοτάκηδες, και όλο τον καλό κόσμο, επιχειρεί την επίθεσή του τώρα, γιατί θέλει να καθορίσει κατά τα δικά του συμφέροντα, κατά το δικό του ήθος, και κατά τα δικά του κέρδη, το αύριο της Ελλάδας. 

Γι’ αυτό, η επιλογή είναι απλή. Και καθαρή. Με τους Τζανακόπουλους, ναι. Με την Αριστερά και την κυβέρνηση. Με τα παιδιά που τα λένε αλήτες. Χίλες φορές πιο πολύ από χτες. Γιατί οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν τις επόμενες δεκαετίες. 

Και μην ξεχνάμε τον παπού μας: Σ' ένα έθνος, όπως και σε μια γυναίκα, δε συγχωρείται η στιγμή της αδυναμίας, που ο πρώτος τυχόν τυχοδιώχτης θα μπορούσε να τη βιάσει….».

Συνήγορος του Μαρινάκη και στη Βουλή

Να πάρει θέση για το τηλεφώνημα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στον Δημήτρη Τζανακόπουλο κάλεσε τη ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς στο περιθώριο συζήτησης στην ολομέλεια, νωρίτερα σήμερα, επί νομοσχεδίου αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών. Είχε προηγηθεί στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας που, ως συνήγορος του επιχειρηματία, κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών διότι εκφράζει κρίση επί εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης.

"Ποια είναι η διάκριση των εξουσιών στην Ελλάδα; Από πού κι ως πού έχει τη δυνατότητα, όχι καν η εκτελεστική εξουσία, αλλά η ανώτατη βαθμίδα της, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, να εκφράζει κρίσεις επί εκκρεμούς δικαστικής υποθέσεως με βεβαιότητα, να καταδικάζει δια λόγου οιονδήποτε για οτιδήποτε; Ποιο είναι το θεσμικό όριο λειτουργίας; Πώς θα προασπίσουμε αυτό για το οποίο αυτή η χώρα έχει ματώσει; Υποτίθεται ότι υπάρχουν πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι, αν δεν απατώμαι, αυτοαποκαλούνται ή ετεροαποκαλούνται δικαιωματικοί, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι είναι ευαίσθητοι στην τήρηση και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ίσως μερικές φορές και καθ' υπερβολήν. Ένας από αυτούς δεν βρέθηκε να διαμαρτυρηθεί;", ανέφερε αρχικά ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να φέρεται με τρόπο που ροκανίζει το θεσμικό κλαδί στο οποίο κάθεται η χώρα".

"Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε πραγματικά να έχει επ' αυτού θεσμική απάντηση. Η δική μας απάντηση είναι μια απάντηση η οποία αφορά την προστασία του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας. Δεν στέκεται σε προστασία προσώπων, δεν στέκεται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι απολύτως θεσμική και απολύτως θεσμικά όφειλε να λειτουργεί η κυβέρνηση", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

"Κάποιοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την κυβέρνηση, θα μιλήσουν με όρους που ξεφεύγουν από τη συζήτηση αυτής της αίθουσας. Είναι όροι σε άλλες περιοχές του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου. Κάποιοι νομίζουν ότι όπως γινόταν, ίσως, σε άλλες εποχές, θα μπορούν με τον ίδιο τρόπο να εκβιάζουν, να απαιτούν και να σηκώνουν τα τηλέφωνα για μια τυπική -λέει- διαδικασία, κάποιες περασμένες ώρες της νύχτας", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Δένδια: "Η απάντησή μας είναι η εξής. Θα περιμέναμε από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να ακούσουμε και μία λέξη γι' αυτό. Ας μας κάνουν αυστηρή κριτική, αν θεσμικά θεωρούν ότι έχουμε εκτραπεί ή παρεμβαίνουμε ή άλλα τέτοια πράγματα, τα οποία λέγονται σε αυτή τη αίθουσα επανειλημμένα. Μία λέξη για το τυπικό, δήθεν, τηλεφώνημα του μεγαλοεπιχειρηματία δεν ακούσαμε. Πρέπει να το ακούσει αυτό ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, είναι κανονικότητα οι διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες -και ο συγκεκριμένος, ο οποίος διώκεται ποινικά, είναι διωκόμενος αυτή τη στιγμή- να σηκώνουν τα τηλέφωνα και να παίρνουν τηλέφωνα θεσμικούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού μέσα στη νύχτα για να ζητήσουν τον λόγο, γιατί η ανακοίνωση βγήκε έτσι ή αλλιώς;".

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)