to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συγκρούσεις στο Χονγκ Κονγκ: Απομακρύνθηκαν οδοφράγματα από το κέντρο της πόλης - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Εκατοντάδες άνθρωποι, μερικοί από τους οποίους φορούσαν χειρουργικές μάσκες για να μην αναγνωρίζονται, διέλυσαν οδοφράγματα διαμαρτυρίας στην «καρδιά» της επιχειρηματικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ, συμπλεκόμενοι με τους διαδηλωτές που τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν καταλάβει τους δρόμους.


Οργισμένοι οδηγοί ταξί, οι οποίοι αντιτίθενται στις διαδηλώσεις επειδή πλήττουν σοβαρά τη δουλειά τους, συγκεντρώθηκαν με μια πομπή από 12 οχήματα σ' ένα οδόφραγμα ζητώντας να τερματιστούν οι διαμαρτυρίες.

«Ανοίξτε τους δρόμους», φώναζε το πλήθος, που περιλάμβανε οδηγούς ταξί και φορτηγών. Οι οδηγοί ταξί είχαν δώσει νωρίτερα στους διαδηλωτές προθεσμία μέχρι το βράδυ της Τετάρτης για να απομακρύνουν όλα τα οδοφράγματα. Ένα γερανοφόρο φορτηγό αποπειράθηκε να απομακρύνει οδοφράγματα από μια περιοχή μέχρι που η αστυνομία το σταμάτησε.

Δύο αντιδιαδηλωτές ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι σχημάτισαν επίσης κλοιό για να περιορίσουν τους υπόλοιπους, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «Σταματήστε τις τριάδες», μια αναφορά στους μπράβους της κινεζικής μαφίας που είναι ύποπτοι ότι προκάλεσαν βίαια επεισόδια στους υπό κατάληψη χώρους.

hongk-kongk2Η τηλεόραση, η οποία αναμεταδίδει απ' ευθείας τα επεισόδια, έδειξεαστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα και να του αφαιρούν ένα μικρό μαχαίρι.

Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν νωρίτερα διαλύσει μερικά οδοφράγματα για να ανακουφίσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά είπαν πως οι διαδηλωτές μπορούν να παραμείνουν.

Μέσα σε λίγες ώρες, όμως, ομάδες που τάσσονται εναντίον του κινήματος Occupy Central(Καταλάβετε τη Σέντραλ, από την ονομασία της οικονομικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ) έκαναν την εμφάνισή τους σε χώρους διαμαρτυρίας και προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές, επωφελούμενοι από τη δράση που είχαν αναλάβει νωρίτερα οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν τα οδοφράγματα.

Καθώς ξέσπασαν συμπλοκές, οι πρώτες ανάμεσα σε διαδηλωτές και ομάδες που αντιτίθενται στηδιαμαρτυρία, η αστυνομία προσπάθησε να προστατεύσει διαδηλωτές και οδοφράγματα.

«Η ομάδα των ανθρώπων που έμοιαζαν με γκάνγκστερ άρχισε να τρέχει προς τους διαδηλωτές και ένας απ' αυτούς χτύπησε έναν ηλικιωμένο με κάτι σκληρό, χτύπησε το κεφάλι του και τον τραυμάτισε», είπε η 20χρονη φοιτήτρια και αυτόπτης μάρτυρας Ουίνι Λοκ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)