to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:03 | 12.05.2021

Διεθνή

Συγκρούσεις Αράβων και Ισραηλινών στην πόλη Λοντ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, επέβαλε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ, που εφάπτεται με το Τελ Αβίβ - Η οργή της αραβικής κοινότητας, που αποτελεί το 30% του πληθυσμού της πόλης, ξεχειλίζει μετά τη δολοφονία ενός Παλαιστινίου - Δύο νεκροί από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα - Πυρπολήθηκε και συναγωγή


Εκτεταμένες «ταραχές» σημειώνονταν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτης στην πόλη Λοντ, όπου βρίσκεται και το διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου επέβαλε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» στην πόλη, στην οποία αναμένεται να φτάσουν και δυνάμεις της συνοριοφυλακής. Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν από το φόνο ενός Ισραηλινού Άραβα την προηγουμένη μέρα, για τον οποίο συνελήφθη Εβραίος, κάτοικος της πόλης, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος. Παράλληλα, από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα σκοτώθηκαν δύο ισραηλινοί, ανεβάζοντας στους 5 τον συνολικό αριθμό των ισραηλινών που έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτή την αιτία. 

Στο αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, επέβαιναν ένας άνδρας κι ένα κορίτσι. Το κορίτσι, η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο άνδρας περίπου σαράντα ετών κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν τα δύο θύματα ήταν γονιός και κόρη.

Παράλληλα, στις φλόγες τυλίχτηκε και συναγωγή στη Λοντ, όχι μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εν μέσω επεισοδίων ανάμεσα σε Άραβες και Εβραίους κατοίκους, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ. Δεκάδες αυτοκίνητα επίσης πυρπολήθηκαν, ενώ καταστράφηκαν βιτρίνες καταστημάτων.

Ο δήμαρχος της Λοντ, ο Χαΐρ Ρεβίβο, μίλησε για «εμφύλιο πόλεμο» και ζήτησε να επιβληθεί αμέσως απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πόλη. Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν επίσης στις κατά πλειονότητα αραβικές πόλεις Άκο (βόρεια) και Γιάφα (κοντά στο Τελ Αβίβ).

Οι τελευταίες εξελίξεις από την Παλαιστίνη εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)