to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 24.03.2015

πηγή: patrastimes.gr

Κοινωνία

Συγκρότησαν Σωματείο οι Ανειδίκευτοι Ιατροί Αχαΐας

Γενική συνέλευση τέλη Μαρτίου


Σωματείο συγκρότησαν οι Ανιδείκευτοι Ιατροί της Αχαίας, οι οποίοι τέλος του μήνα θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους γενική συνέλευση, όπως τονίζουν στην ακόλουθη ανακοίνωσή τους:

"Ως νέοι ανειδίκευτοι γιατροί βιώνουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από τους υπόλοιπους συναδέλφους μας.

Οι ειδικευόμενοι με τα εξαντλητικά ωράρια, τη σωματική και ψυχική εξαθλίωση, τη χαμένη εκπαίδευση, οι αγροτικοί με τις αυθαίρετες μετακινήσεις και τα εντέλλεσθαι για διακομιδές, οι νέοι συνάδελφοι άνεργοι που αδυνατούν ακόμα και να εγγραφούν στους ιατρικούς συλλόγους, οι ανειδίκευτοι ιατροί που δουλεύουν σε συνθήκες επισφάλειας σε ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια, κέντρα αισθητικής, οι νέοι γιατροί με μπλοκάκι που στελεχώνουν τις ΜΚΟ της περιοχής. Για όλους εμάς που ζητάμε δουλειά με αξιοπρέπεια, για όλους τους νέους ιατρούς που θέλουμε να ζούμε από το μισθό μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους συγκροτούμε το πρώτο Σωματείο Ιατρών Άνευ Ειδικότητας:

-επιλέγοντας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους νέους γιατρούς είναι έξω από τις υπάρχουσες συλλογικότητες στα νοσοκομεία να συνταχθούν μαζί μας.

-εκφράζοντας την αδυναμία του ιατρικού συλλόγου να εκπροσωπήσει τα αιτήματα των νέων ιατρών και να προασπίσει τις συλλογικές συμβάσεις για τους νέους συναδέλφους.

-δίνοντας το μήνυμα στην κοινωνία ότι αυτό το νέο υπό μετανάστευση δυναμικό είναι αυτό που επιλέγει να δώσει από κοινού τη μάχη και να κρατά σε μεγάλο βαθμό το Δημόσιο σύστημα Υγείας.

Με αυτό το σκεπτικό εγκρίθηκε σήμερα το καταστατικό του σωματείου μας και έγινε συγκρότηση προσωρινής διοικούσας επιτροπής ως τη διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή ΔΣ.

Στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή ορίστηκαν οι: Χριστοδούλου Παναγιώτης (Πρόεδρος), Γουλιμή Ευαγγελία (Αντιπρόεδρος), Κυριακόπουλος Διονύσιος (Γραμματέας), Δουλγέρης Κυριάκος (Αναπληρωτής Γραμματέας), Νιφόρα Μάρθα (Ταμίας), Ζαζιάς Δημήτριος (Έφορος), Γιαμαρέλου Αδαμαντία (Μέλος).

Για το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε να εγγράφουμε νέα μέλη, ενώ καλούμε σε συνέλευση την επόμενη Τρίτη 31/3 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο στην πλατεία  Όλγας, για προγραμματισμό δράσης."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)